Persekiojami kontrabandininkai sudegino automobilį

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės pareigūnai sraigtasparniu patruliuodami pasienyje su Rusija vaikėsi kontrabandines cigaretes vežusį asmenį. Pareigūnų akivaizdoje kontrabandininkai sudegino mašiną su kroviniu ir pabėgo, praneša pasieniečiai.

Šakių rajone, ties Turčinų kaimu, pasieniečių pilotai Rusijos pusėje pastebėjo kelis asmenis, o Šešupėje, kurios viduriu eina siena su Rusija – valtį. Nuo upės į Lietuvos gilumą dideliu greičiu pajudėjo automobilis „Audi S6“.

Pamatę pasieniečių sraigtasparnį Rusijos pusėje buvę asmenys pasišalino į kaimyninės šalies gilumą.

Pasieniečių pilotai ėmė persekioti sprunkantį automobilį. Įtarta, kad juo gali būti gabenamas Šešupe perkeltas rūkalų krovinys. Apie sprunkantį bėglį pilotai pranešė Jurbarko ir Šakių policijai bei kolegoms iš Pagėgių rinktinės.

Dideliu greičiu važiuojančią mašiną sraigtasparnis sekė iki Šakių rajono Lukšių seniūnijos. Vairuotojas, matyt, suprato, kad pasislėpti nuo sraigtasparnio nepavyks, o aplinkinius kelius gali būti atkirtę pareigūnai.

Važiuodami tankaus miško keliuku kontrabandininkai sustojo. Pasieniečiai matė, kad iš mašinos iššoko du asmenys ir nėrė į miško tankmę, o automobilis iš karto užsidegė. Neabejojama, kad bėgliai mašiną tyčia padegė – tokių atvejų pasienyje su Rusija persekiojant kontrabandininkus būta ne kartą.

Kai atvyko Lukšių ugniagesiai, atvira ugnimi liepsnojęs automobilis ir jame buvęs cigarečių „Jin Ling“ krovinys jau buvo sudegę.

Šakių policijos kinologas su šunimi patikrino mišką, tačiau bėglių surasti nepavyko. Pasieniečiai nustatė, kam priklauso automobilis.

Pagėgių rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sudegusio automobilio liekanos nugabentos į Šilgalių užkardą.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių