Pernai pasienyje sulaikyti 134 vogti automobiliai, daugiausia – BMW

Pernai Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 134, kaip įtariama, vogtus automobilius.

Lengvieji automobiliai daugiausiai buvo vogti Vokietijoje, vagys dažniausiai vagys taikėsi į BMW markės mašinas penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Iš visų pernai sulaikytų automobilių daugiausiai buvo lengvųjų - 87. Taip pat sulaikyta 14 krovininių automobilių, 13 priekabų ir puspriekabių bei 20 kitų transporto priemonių.

Pusė - 65 automobiliai - buvo sulaikyti pasienyje su Baltarusija, 38 (28 proc). - prie vidinės Europos Sąjungos sienos su Lenkija, 14 (10 proc.) - pasienyje su Rusija, 5 (4 proc.) - pajūryje, 12 (9 proc.) - Lietuvos viduje.

Tarp pasieniečių sulaikytų lengvųjų automobilių daugiausiai buvo BMW markės - 20. Taip pat sulaikyta 11 lengvųjų „Toyota“, devyni „Volkswagen“, aštuoni „Audi“, septyni - „Mercedes- Benz“ ir kitų markių.

Daugiausiai lengvųjų automobilių buvo pavogta Vokietijoje - 23. VSAT pareigūnai dar sulaikė dešimt Prancūzijoje nuvarytų lengvųjų, po septynias pavogtas Olandijoje ir Italijoje, šešias - Belgijoje.

VSAT pareigūnų sulaikytas vogtas transporto priemones dažniausiai vairavo Lietuvos piliečiai - 55 atvejai. Taip pat įkliuvo 34 Baltarusijos, 16 Rusijos, šeši Kazachstano, po keturis Latvijos ir Kirgizijos bei kitų šalių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių