Pernai Lietuvos muitininkai sulaikė narkotikų už 20 mln. litų

Pernai Lietuvos muitinės pareigūnai, preliminariais duomenimis, sulaikė beveik pusę tonos narkotinių medžiagų už maždaug 20 mln. litų, pranešė Muitinės departamentas.

2012 muitininkai konfiskavo 460 kilogramus narkotikų - tai keturis kartus daugiau nei 2011 metais. Tada buvo sulaikyti 98 kilogramai kvaišalų.

Didžiausią narkotikų siuntą muitinės istorijoje pareigūnai sulaikė spalio mėnesį Medininkų pasienio poste.

412 kilogramų svorio, 17 mln. litų vertės hašišo krovinį muitininkai aptiko iš Ispanijos į Rusiją persikus gabenusiame vilkike.

Be to, praėjusių metų birželį Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai demaskavo Vilniaus krašte veikusią narkotikų kontrabandininkų grupuotę. 2011 – 2012 metais vykusio tyrimo metu buvo sulaikyti penki asmenys, konfiskuota apie 90 kilogramų įvairių narkotinių medžiagų (kokaino, amfetamino, marihuanos, hašišo).

Muitininkai teigia, kad vis dažniau sulaiko narkotinių medžiagų, kurias bandoma siųsti pašto siuntomis. Sulaikomos narkotinės medžiagos dažniausiai siunčiamos iš Kinijos, Indijos ir Didžiosios Britanijos, nurodant, kad tai įvairūs cheminiai preparatai, trąšos, dažai ir pan.

Lietuvos muitinėje 2012 metais buvo pradėta 70 ikiteisminių tyrimų dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos. 2011 metai tokių tyrimų buvo pradėta 61.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Kažkur skaičiau, kad pagaunamas maždaug penktadalis (ne Lietuvoje, bet apskritai - pasaulyje), todėl pritaikius elementarų daugybos veiksmą................ Na, aš nesigirčiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių