Pernai 58 Lietuvos muitininkai sulaukė įtarimų dėl korupcijos

Pernai įvairiuose pasienio postuose dirbantiems 58 Lietuvos muitininkams buvo pareikšti įtarimai dėl galimos korupcijos.

Muitinės departamentas trečiadienį pranešė, kad muitinė savo iniciatyva ir bendradarbiaudama su kitomis teisėsaugos institucijomis atskleidė 12 korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos atvejų.

Pernai gruodį trims dešimtims Medininkų posto pareigūnų prokurorai pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo. Tai didžiausia korupcinio pobūdžio byla Lietuvos muitinės istorijoje.

Dėl šio įvykio Muitinės departamente yra pradėti du tarnybiniai patikrinimai. Kilus korupcijos skandalui Medininkų pasieno poste buvęs jo vadovas savo noru išėjo iš darbo, o tuometiniai pamainų viršininkai buvo pažeminti pareigose.

Įtariama, kad kai kurie Medininkų posto pareigūnai iš krovininių automobilių rinko 20-40 litų dydžio neteisėtą rinkliavą už įvažiavimą į Lietuvą.

Departamento turimais duomenimis, pinigai jiems būdavo paduodami kartu su asmens dokumentais. Tais atvejais, kai tikrinant dokumentus buvo randama galimų trūkumų ar pažeidimų, iš vairuotojų buvo papildomai reikalaujama mokėti kyšius už neva sklandų ir greitą muitinės procedūrų įforminimą.

Šis korupcijos skandalas sutapo su periodiniu krovininio transporto srauto į Baltarusiją padidėjimu, todėl prieš Kalėdas ties Medininkais iš Lietuvos pusės buvo susidariusios keliolikos kilometrų vilkikų eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

df

df portretas
Tik 58?

Egis

Egis portretas
tikrai keista tik 58 kai visi kuzda laikrastije raso kiek ima kisiu ir kokias stavkes turi muitininkai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių