Pavojingiausia vairuoti geltonos spalvos automobilį

Dažniau nei kitos transporto priemonės į eismo įvykius patenka geltonos spalvos automobiliai. Remiantis BTA eismo įvykių statistika, 2011 metais net 33% geltonos spalvos automobilių patyrė avarijas. Antroje vietoje juodos spalvos automobiliai, jų avaringumo dažnis sudaro 30%. Rečiausiai avarijas patiria raudonos (23 %) ir žalios (21 %) spalvos transporto priemonės. 

„Pilkos ir sidabrinės spalvos automobiliai yra populiariausi mūsų šalyje ir tikėtina turėtų dažniau nei kitokios spalvos transporto priemonės patekti į eismo įvykius, tačiau pirmųjų automobilių avarijose nukenčia vos 25 %. Tuo tarpu geltonos spalvos automobilių avaringumo dažnis yra didžiausias ir tai neturi nieko bendro su taksi paslaugas teikiančiomis transporto priemonėmis. Geltona – kelyje gerai matoma spalva, todėl ši tendencija gerokai nustebino.”, - sakė draudimo draudikas Gintaras Markevičius.

Vertinant automobilių ir jų detalių vagystes pagal spalvas, draudikas atkreipia dėmesį, kad vagysčių prasme dažniau nei kitų automobilių savininkai nuo ilgapirščių nukenčia tamsių spalvų automobilių turėtojai.  

„Patirtos žalos atlyginimui dėl vagysčių daugiau pranešimų sulaukiame iš juodos, mėlynos ir pilkos spalvos automobilių savininkų. Automobilių detalių vagys ypač suaktyvėja žiemos mėnesiais. Tamsiuoju metų laiku tamsių spalvų automobiliai mažiau pastebimi, blogiau išsiskiria iš aplinkos, tad besisukiojantį aplink ilgapirštį aplinkiniams pastebėti gan sudėtinga. Pavyzdžiui, gruodžio ir sausio mėnesiais į bendrovę kreipėsi  17% daugiau vairuotojų dėl trečiųjų asmenų padarytos žalos transporto priemonėms, nei kreipiamasi kitais metų mėnesiais. Beveik du trečdaliai nukentėjusių buvo tamsių spalvų (juoda, mėlyna, tamsi pilka) automobilių turėtojai.”, - kalbėjo G. Markevičius. 

2011 metais Kasko draudimu savo transporto priemones apdraudusiems asmenims BTA išmokėjo 6,7 mln. litų žaloms dengti, šiemet pagal tą pačią draudimo rūšį BTA jau kompensavo nuostolių už 2 mln. litų ir tai yra 30% daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užtat

Užtat portretas
geltonos spalvos zapuko nieks nevogs!

nnn

nnn portretas
Gal geRIAU SKIRSTOM NE PAGAL AUTO, O PAGAL KOKIO BŪDO VAIRUOTOJAI RENKASI TOKIA AUTO?

statistas

statistas portretas
Šiaip viskas paprasta. Geltoni automobiliai tai daugiausiai taksi ir mikriukai. Kaip jie vairuoja žinoma ir be komentarų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių