Pataisos namuose šuo ieškojo narkotikų, o rado užkastą telefoną

Penki Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pasieniečių tarnybiniai šunys trečiadienį tikrino Kybartų pataisos namų patalpas ir teritoriją – keturkojai dalyvavo narkomanijos prevencijos priemonėje. Joje pasižymėjo vokiečių aviganis Bona.

Ji vyko pagal Lazdijų rinktinės ir pataisos namų bendradarbiavimo sutartį, pasirašytą pernai gruodį. Tai pirmasis toks VSAT keturkojų reidas šioje įkalinimo įstaigoje.

Į pataisos namus atvyko penki pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis. Nuspręsta patikrinti du gyvenamųjų patalpų aukštus, kuriuose gyvena nuteistieji. Visiems jiems buvo nurodyta išeiti.

Iš pradžių pataisos namų darbuotojai vieni patikrino patalpas. Tarp nuteistųjų daiktų jie aptiko du įtartinus paketėlius. Vienam iš VSAT keturkojų, apmokytam ieškoti narkotikų, buvo parodyti šie daiktai. Šuo iškart pademontravo, kad tai – narkotinė medžiaga.

Pataisos namų prižiūrėtojams baigus patalpų patikrą, į jas įleisti penki VSAT šunys su šeimininkais. Keturkojai darsyk apieškojo du aukštus, tačiau draudžiamų medžiagų čia nebuvo rasta.

Šunims tikrinant teritoriją, vokiečių aviganis Bona lauko sporto aikštelės pakraštyje, prie pamatų bloko, savo elgesiu ir inkštimu parodė kažką užuodęs. Jis šioje vietoje pradėjo įnirtingai rausti žemę. Šuniui nukasus apie 7 cm grunto, Bonos šeimininkas pamatė čia slepiamą cigarečių pakelį.

Tarnybiniam keturkojui buvo leista baigti darbą ir galutinai atkasti radinį. Tuomet pasienietis kinologas iš žemės ištraukė rūkalų pakelį, kuriame, pasirodo, buvo slepiamas mobilaus ryšio telefonas.

Bonai pavyko jį aptikti todėl, kad ieškodamas narkotikų šuo yra išmokytas atkreipti dėmesį ir į kitus kvapus – šiuo atveju tai galėjo būti cigarečių pakelį paslėpusio žmogaus kvapas.

Taip pat gali būti, kad ant pakelio liko plika akimi nematomų narkotikų likučių pėdsakų, kurie buvo ant pirštų žmogaus, užkasusio telefoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių