Pataisos namų prižiūrėtojas už pinigus leido kaliniams laužyti įrangą

Sulaikytas Alytaus pataisos namų prižiūrėtojas, kuris, kaip įtariama, leido nuteistiesiems išlaužti mobiliojo ryšio slopinimo įrenginį.

Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl lapkričio 19-osios naktį Alytaus pataisos namuose dalimis sulaužyto mobiliojo ryšio slopinimo įrenginio, pranešė prokuratūra.

Remiantis tyrimo duomenimis, keli nuteistieji, atliekantys laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose, už piniginį atlygį susitarė su minėtų pataisos namų prižiūrėtoju K.B., kad pastarasis sudarys jiems sąlygas nakties metu išeiti iš kameros ir sugadinti mobiliųjų ryšį blokuojančią specialiąją įrangą.

K.B. galimai sudarė nuteistiesiems sąlygas nakties metu nepastebimai išeiti iš kamerų ir sunaikinti minėtą įrangą.

Alytaus pataisos namų prižiūrėtojas buvo sulaikytas dviem paroms, ketvirtadienį prižiūrėtojas iš areštinės bus paleistas. Jam pateikti įtarimai piktnaudžiavimu.

K.B. nušalintas nuo užimamų pareigų. Jam skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Dviem nuteistiesiems pateikti įtarimai dėl svetimo turto sugadinimo.

Mobiliojo ryšio slopinimo įrenginys sugadintas nepataisomai. Ekspertai nustatys, kokia turtinė žala padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reika

Reika portretas
įsteigti tenai "Laužymo UAB". Kaliniai laužys,UABas taisys. Bus kalinių lėšomis išlaikomos darbo vietos.

ra

ra portretas
va taip ir gyvenam, kad tokioj sistemoj dirba nesąžiningi darbuotojai...jei būtų, bent keliais procentais sąžiningesnių , tai gyvenimas pas mus pagerėtų žymiai , bet deja visur tas pats...Lietuviai, kur jūsų sąžinė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių