Pasvalio r. aptikti Danijoje vogti motociklai

Prie sienos su Latvija VSAT Šiaulių rinktinės pasieniečiai sulaikė du užsieniečius, mikroautobusu gabenusius Danijoje vogtus motociklus. 

Ketvirtadienį VSAT Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai pasirinktinio patikrinimo metu Pasvalio rajone, prie buvusio Saločių kontrolės punkto, sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „Ford Transit“ estiškais numeriais.

Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad automobilį vairavo 44 metų Rusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Estijoje. Kartu juo vyko 49 metų Estijos pilietis.

Vyrų kelionės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečius sudomino mikroautobuse buvę motociklai „Yamaha FZ 750“ ir „Honda 400“.

Motociklai buvo be valstybinių numerių, o juos gabenę užsieniečiai VSAT pareigūnams negalėjo pateikti jokių dokumentų.

Pasvalio pasieniečiai išsiaiškino, kad abu šie motociklai yra registruoti Danijoje ir kad vos prieš dieną yra paskelbta jų, kaip pavogtų transporto priemonių, tarptautinė paieška.

VSAT Šiaulių rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Estijos ir Rusijos piliečius pasieniečiai uždarė į areštinę. Motociklai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje.


Šiame straipsnyje: vogti motociklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių