Paskui Marijampolės pareigūnus driekiasi skandalų šleifas

Marijampolės apskrities VPK viršininko pavaduotojas Edvardas Bukota perkeliamas į Vilkaviškį, šio komisariato tyrėjas - sulaikytas už kyšininkavimą.

Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) nebegali gyventi be skandalų. Ketvirtadienį buvo pranešta, kad nuo balandžio 1-osios korupcija, pagalba kontrabandininkams bei valstybinio turto vagyste įtariamas šio komisariato viršininko pavaduotojas E.Bukota yra perkeliamas į Vilkaviškį.

Šiame komisariate jis taip turėtų eiti viršininko pavaduotojo pareigas.

Kaip teigiama, perkelti jį į kitas pareigas pasiprašė pats E.Bukota. Tai jis esą daro, siekdamas išvengti įvairių insinuacijų ir kaltinimų tyrimo trukdymu, bei užtikrinti sklandų Marijampolės apskrities VPK struktūrinių padalinių darbą.

Kaip jau rašėme, E.Bukotą, šio komisariato viršininką Kęstutį Kalinauską, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą Kęstutį Bertingį bei Policijos generalinio komisaro pavaduotoją Visvaldą Račkauską, septyni Kalvarijos kriminalistai apkaltino ryšiais su kontrabandininkais, korupcija, neveiklumu bei trukdymu jiems atlikti savo pareigas.

Tyrimą dėl šių faktų atlieka Generalinė prokuratūra.

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai sulaikė Marijampolės apskrities VPK Viešosios tvarkos skyriaus Miesto policijos nuovados prevencijos grupės tyrėją P.K.

Pareigūnui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, jam paskirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šis ikiteisminis tyrimas STT Kauno valdyboje pradėtas šių metų kovo 23 d. Jo metu buvo nustatyta, kad P.K. reikalavo kyšio iš asmens už nepatraukimą administracinėn atsakomybėn ir už informacijos teikimą apie planuojamus policijos patikrinimus.

Šį tyrimą atlieka STT Kauno valdybos pareigūnai, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.


Šiame straipsnyje: BetingisKalvarijos policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių