Pasienyje su Rusija sulaikyta organizuota kontrabandininkų grupuotė

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir policijos pareigūnai praėjusią savaitę penktadienį pasienyje su Rusija sulaikė gerai organizuotą grupuotę, kuri įtariama kontrabandos gabenimu.

Per operaciją sulaikyti aštuoni asmenys, panaudotos specialiosios priemonės ir tarnybinis ginklas. Per kratas pareigūnai aptiko dideles grynųjų pinigų sumas ir ginklų. Rasti ir devyni kontrabandai gabenti paruošti automobiliai, praneša VSAT.

Pasienyje su Rusija, Vilkaviškio rajono ribose, sulaikyta 27 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy Red“ su Rusijos banderolėmis. Policininkams ir pasieniečiams taip pat įkliuvo aštuoni asmenys, kurie įtariami šių rūkalų gabenimu iš Rusijos.

Kaip rašoma pranešime, sulaikymo operacija buvo sudėtinga ir truko 9 valandas. Bandydami išvengti sulaikymo įtariamieji kontrabandininkai aktyviai pasipriešino policininkams ir pasieniečiams, todėl panaudota priverstinio automobilio stabdymo priemonė, vadinamasis „ežys“, bei tarnybinis ginklas.

Ši gerai organizuota Marijampolės apskrities gyventojų grupė, manoma, veikė ilgą laiką. Grupuotės nariai į teisėsaugos akiratį buvo patekę ir anksčiau. Jie jau buvo teisti už cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Po sulaikymo atlikta dešimt kratų. Jų metu rasti ir paimti du ginklai, šaudmenų, neperšaunama liemenė. Pareigūnai per kratas rado ir dideles pinigų sumas, kurios profesionaliai slėptos namuose įrengtose slėptuvėse.

Keliose sodybose, esančiose netoli sienos su Rusija, pareigūnai aptiko devynis automobilius. Juose įrengtos slėptuvės, įtariama, cigaretėms gabenti per pasienio kontrolės punktus. Kelios iš šių mašinų buvo paruoštos gabenti didelius rūkalų krovinius - jose išimtos sėdynės, apdailos detalės, sutvirtintos pakabos ir įrengtos dugnų apsaugos.

VSAT Lazdijų rinktinėje atliekamas ikiteisminis tyrimas. Grupuotės nariams pateikti įtarimai kontrabandos gabenimu, šešiems sulaikytiesiems Lazdijų rajono apylinkės teismas paskyrė kardomąją priemonę - suėmimą. Už nusikalstamas veikas numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos ir Lazdijų rajono apylinkės prokuratūrų prokurorai.

Operaciją tikrindami informaciją apie cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis surengė Lietuvos kriminalinės policijos biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai. Jiems talkino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Vilkaviškio ir Kalvarijos policijos bei VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių