Pasienyje su Baltarusija sulaikyta dar 10 nelegalų iš Gruzijos

Pasienyje su Baltarusija Lietuvos pasieniečiai pareigūnai sulaikė dešimt nelegalų iš Gruzijos, bandžiusių patekti į Lietuvą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Penktadienį Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnų ekipažas ties Vilniaus rajono Sirvydžių kaimu pastebėjo keliu Minskas – Vilnius ėjusius keturis įtartinus vyrus. Netrukus paaiškėjo, kad jie yra Gruzijos piliečiai. Vyrai pasieniečiams pateikė savo šalies pasus, kuriuose nebuvo vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę.

Dar keturis nelegalus iš Gruzijos Padvarionių užkardos pasieniečiai sulaikė, kai šeštadienį juos pastebėjo besisukiojančius netoli Medininkų pasienio kontrolės punkto veikiančioje degalinėje. Šįsyk įkliuvo trys vyrai ir moteris.

Du nelegalus iš Gruzijos Padvarionių užkardos pasieniečiai sulaikė ir sekmadienį. Pareigūnai gavo informacijos, kad prie sienos su Baltarusija esančiame Vilniaus rajono Bajorų kaime pastebėta pora įtartinų asmenų.

Čia pasieniečiai sulaikė du vyrus, kurie, kaip paaiškėjo, yra 27 ir 28 metų gruzinai. Atėjūnų pasuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti į bendrijos erdvę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėti ikiteisminiai tyrimai, nelegalai uždaryti į areštinę.

Šiemet pasieniečiams iš viso įkliuvo 281 nelegalas iš Gruzijos, bandęs neteisėtai patekti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių