Pasienyje 5 valandas ardytas kuro bakas su kontrabandiniais rūkalais

Medininkų kelio poste muitininkų iškviesti šaltkalviai penkias valandas ardė cigarečių prikimštą kuro baką.

Antradienio vidurnaktį Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė J.Š. automobilį „Audi 100“, atvykusį iš Baltarusijos žaliuoju kanalu.

Muitininkai, įvertinę galimą riziką, moters automobilį nukreipė patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Rentgenas patvirtino, kad pareigūnų nuojauta neapgavo - buvo matyti, kad kuro bake įrengtoje slėptuvėje prikišta cigarečių.

Pasak muitinės pranešimo, kadangi J.Š. atkakliai neigė, kad veža kontrabandines cigaretes, pareigūnams teko pateikti akivaizdžius įrodymus - ištraukti cigaretes iš slėptuvės. Tačiau paaiškėjo, kad pasiekti slėptuvę yra ne tik sudėtinga, bet ir pavojinga: automobilyje buvo du kuro bakai, įmontuoti vienas į kitą. Kuro bakas galėjo sprogti, jeigu jį pareigūnai būtų pjovę elektriniu pjūklu.

Ardymas užtruko penkias valandas, kol šaltkalviai profesionaliais įrankiais iškirto bake specialią angą, per kurią buvo ištrauktos cigaretės.

Muitininkai suskaičiavo bei sulaikė beveik 15 tūkst. vienetų cigarečių „Minsk Capital“ bei automobilį, kuriuo buvo vežama kontrabanda. Moteriai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Tą pačią naktį Medininkų kelio poste rentgeno kontrolės sistema buvo aptikta ir didesnė kontrabandinių cigarečių siunta.

Baltarusijos pilietis M.H. automobiliu „Ford Mondeo“ vyko į Lietuvą žaliuoju kanalu, tuo deklaruodamas, kad neveža prekių, kurias reiktų deklaruoti muitinei. Tačiau rentgenas parodė, kad automobilio kuro bake ir galiniame buferyje įrengtos slėptuvės. Detalaus tikrinimo metu slėptuvėse pareigūnai rado cigarečių kontrabandą. Sulaikyta daugiau kaip 50 tūkst. vienetų cigarečių „Winston Blue“ su Baltarusijos banderolėmis bei automobilis.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

00

00 portretas
pas važiuojančius invalidus paardytų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių