Pasienietis sulaikė ginkluotą septyniolikmetį

Laisvu nuo tarnybos metu Lazdijų pasienietis aiškinosi situaciją, kai pakelėje aptiko smarkiai sužalotą vyrą, o šalia jo tupinėjantį vaikiną su užtaisytu dvivamzdžiu medžiokliniu šautuvu.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Štabo pasienietis ne tarnybos metu nuosavu automobiliu važiavo Kalvarijos savivaldybės keliu Salaperaugis - Liubavas. Kovų kaimo ribose, šalikelėje, neuniformuotas pasienietis pamatė gulintį žmogų, o šalia jo tupintį kitą asmenį. Nuo šios vietos iki sienos su Lenkija - apie pusantro kilometro.

Sustabdęs automobilį Lazdijų rinktinės pareigūnas, jau antrą dešimtmetį besidarbuojantis pasienyje su Lenkija, atpažino gulintį pusamžį vyrą, Kalvarijos savivaldybės  gyventoją. Jam buvo stipriai sužalota galva. Šalia nukentėjusiojo buvo jo 17-metis sūnus.

Pasienietis šio paklausė, kas nutikę ir ar nereikia pagalbos. Vaikinas atsakė, kad pagalbos nereikia. Tuo pat metu, kaip pastebėjo VSAT pareigūnas, jis iš šalikelės žolės prie savęs prisitraukė kažkokį pailgą daiktą ir pasakė, kad pasienietis greičiau važiuotų savo keliais.

Atidžiau įsižiūrėjęs, Lazdijų rinktinės pareigūnas pamatė žolėje gulintį medžioklinį dvivamzdį šautuvą. Jį septyniolikmetis ant žemės nusuko į tą pusę, kur buvo pasienietis, nors į žmogų ir nesitaikė.

Vengdamas konflikto pasienietis sėdo į savo automobilį ir nuvažiavo. Jis iškart susisiekė su VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnais ir paprašė pagalbos. Jau po kelių minučių Salaperaugio kaime pareigūnas susitiko su pasienio sargybą vykdančiais ginkluotais pasieniečiais ir juos informavo apie įvykį.

Netrukus lydimas tarnybinio visureigio su kolegomis pasienietis nuosavu automobiliu sugrįžo į įvykio vietą Kovų kaime.

Pareigūnas iš tolėliau pastebėjo, kad vaikinas bando kelti sužalotą vyrą ir yra nuo ginklo pasitraukęs apie metrą. Iššokęs iš automobilio, pasienietis atsistojo tarp asmenų ir gulinčio ginklo, tuo metu jo kolegos vaikinui uždėjo antrankius ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Patikrinę sulaikytą jaunuolį jo striukės kišenėje pasieniečiai aptiko medžioklinio šautuvo šovinių, o po vilkėta striuke - užsikištą nulaužtą medinę šautuvo buožę. Sulaikytasis teigė, kad vyrą sumušė du vietiniai gyventojai. Kaip vėliau paaiškėjo, ginklas buvo užtaisytas dviem medžiokliniais šoviniais.

Sužalotasis buvo išvežtas į Kalvarijos ligoninę. Septyniolikmetį ir šautuvą Kalvarijos užkardos pasieniečiai perdavė atvykusiems šio miestelio policijos pareigūnams, kurie tiria šį įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių