Pasieniečių šuo rado dingusį senolį

Antradienį tarnybinis pasieniečių šuo Elektrėnų savivaldybėje padėjo surasti iš namų prieš parą išėjusį ir miške paklydusį garbaus amžiaus senolį.

Vakar vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kinologijos centro pareigūnus kreipėsi vyras, kuris paprašė pasieniečių pagalbos ieškant dingusio giminaičio.

Paaiškėjo, kad artimieji visą parą nesėkmingai ieškojo dar pirmadienio popietę iš savo namų išėjusio ir be žinios dingusio 81 metų Signalų kaimo gyventojo.

Išsiaiškinta, kad senolis buvo išsiruošęs parsinešti pieno iš netoliese gyvenančios kaimynės, tačiau namo taip ir nesugrįžo. Kaimo apylinkes naršę žmonės rado tik kelis asmeninius senolio daiktus - lazdą ir šlepetes. Praradę viltį rasti senuką, artimieji pagalbos kreipėsi į pasieniečius.

Į nurodytą vietą išvyko Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos kinologas Ivanas Blinovas su vokiečių aviganiu Rolfu.

Pareigūnas paiešką nusprendė pradėti toje vietoje, kur buvo rasti senuko daiktai. Šuniui buvo duota komanda ieškoti žmogaus. Nė dvejų metų neturintis Rolfas išnaršė pievą ir artimiausią miško masyvą, o po 20 minučių išvedė pasienietį į laukymę, esančią ties Trakų rajonui priklausančiu Maidonių kaimu. Čia pareigūnas ir surado bestoviniuojantį senolį. Pasiklydęs garbaus amžiaus vyras visiškai nesiorientavo aplinkoje.

Paaiškėjo, kad nuo savo gyvenamosios vietos vyras buvo nuklydęs maždaug pusantro kilometro. Jis perduotas artimiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių