Pasieniečių sraigtasparnis išbaidė kontrabandininkus

Patrulinio skrydžio metu pasienyje su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės sraigtasparnis išbaidė kontrabandininkus, kurie per Nemuną rengėsi plukdyti krovinį.

Ketvirtadienį ryte pasieniečiai sraigtasparniu patruliavo palei Nemuną, kuriuo eina Lietuvos siena su Rusija.

Jurbarko rajone, vietovėje tarp Smalininkų ir Viešvilės, pilotai Rusijos pusėje užklupo kontrabandininkus, kurie prie pat kranto buvo paruošę valtį, šalia stovėjo jų automobilis.

Neabejojama, kad šioje vietoje rengtasi perkelti cigarečių krovinį.  

Išsigandusi virš Nemuno pakibusio sraigtasparnio, grupė asmenų čiupo valtį ir automobiliu spruko į Rusijos pusę. Sraigtasparnio pilotai įtarė, kad Lietuvos pusėje gali būti kontrabandininkų bendrininkai, laukiantys perkeliamo krovinio. 

Aviacijos rinktinės pasieniečiai ėmė žvalgyti vietovę Lietuvos krante ir netrukus  pamatė įtartiną automobilį „Subaru Legacy".

Jo vairuotojas, supratęs esąs stebimas iš oro, nuo Nemuno dideliu greičiu pradėjo važiuoti į šalies gilumą. Pakibęs virš mašinos sraigtasparnis ėmė sekti „Subaru".

Šio vairuotojas, nuvažiavęs apie pusę kilometro, suvokė, kad pabėgti automobiliu nepavyks. Netoli Naudvario kaimo „Subaru" staiga sustojo, o iš jo iššokę du asmenys nuskuodė į šalia esantį mišką.

Sraigtasparnio pilotai apie paliktą automobilį pranešė Pagėgių rinktinės pasieniečiams ir toliau tęsė patruliavimą pasienyje su Rusija.

VSAT nuotr.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių