Pasieniečiams įkliuvo du vogti automobiliai

Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė du vogtus automobilius: vilnietis į Lietuvą varė Belgijoje ieškomą 2008 m. laidos „BMW 320 D Coupe“, o tauragiškis – Prancūzijoje dingusį 2007 m. pagamintą „Toyota Corolla Verso“.

Apie vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai Subačių kaimo ribose, kelyje Berznykas – Kapčiamiestis, sustabdė automobilį „BMW 320 D Coupe“.

Mašina belgiškais numeriais važiavo iš Lenkijos ir Lietuvos teritorijoje jau buvo nuvažiavusi apie 2 km. 2008 m. laidos automobilį vairavo 30-metis vilnietis. Pasieniečių paklaustas apie automobilio savininką ir mašinos duomenis, jis negalėjo nieko atsakyti.

Netrukus patikrinę automobilį per duomenų bazes, pasieniečiai išsiaiškino, kad ši mašina nuo liepos 20 d. kaip vogta yra ieškoma Belgijoje.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Vilnietį pasieniečiai uždarė į areštinę. „BMW 320 D Coupe“ saugomas Kapčiamiesčio užkardoje.

Šeštadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Salaperaugio kaimo ribose sustabdė keliu Suvalkai – Marijampolė iš Lenkijos įvažiuojantį „Toyota Corolla Verso“ prancūziškais numeriais.

Jį vairavo 18-metis Tauragės gyventojas, kuris neturėjo nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio registracijos dokumentų.

Pasieniečiai neužtruko išsiaiškinti, kad ši 2007 m. laidos mašina nuo rugpjūčio 23 d. kaip vogta ieškoma Prancūzijoje. Ir šiuo atveju Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet pasienyje su Lenkija, kur nėra nuolatinės kontrolės, Lazdijų rinktinės pasieniečiai jau sulaikė 34 Vakarų Europos valstybėse vogtus ir į Lietuvą varytus automobilius.

Pasienyje su Lenkija pareigūnai pasirinktinai patikrina tik apie 1 proc. visų šią sieną kertančių automobilių ir asmenų.

Visame Lietuvos pasienyje šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 143, įtariama, vogtas mašinas.


Šiame straipsnyje: VSATvagystėautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių