Pasieniečiams įkliuvo „automobilis-slėptuvė“

Valstybės sienų apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad šeštadienį Ignalinos rinktinės operatyvininkai ties Švenčionių rajono Vigadkos kaimu, už maždaug trijų kilometrų nuo Papelekio pasienio kontrolės punkto, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Mercedes Benz A160".

Vienatūrę transporto priemonę vairavo 26-erių metų Švenčionių gyventojas. Vyras prieš kelias minutes į Lietuvą buvo įvažiavęs per minėtą pasienio kontrolės punktą.

Automobilio ir vyro asmens dokumentai pasieniečiams įtarimų nesukėlė, tačiau VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad mersedesu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Vyro vairuotas automobilis buvo išsamiai apžiūrėtas Švenčionių užkardoje. Detalaus patikrinimo metu galinėje mašinos salono dalyje, po keleivių kilimėliais, aptiktos prisuktos metalinės plokštelės. Nustatyta, kad mašinoje yra įrengtas dvigubas dugnas, kurio angas ir dengia minėtos plokštelės, maskuojamos kojų kilimėliais.

Kontrabandinis krovinys į slėptuvę sudedamas ir iš jos išimamas atlenkus galinę bei patraukus priekinę vairuotojo sėdynę.

Slėptuvėje VSAT pareigūnai aptiko 2149 pakelius cigarečių „Saint George Lights". Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.
Po apklausos švenčioniškis paleistas, jo vairuotas automobilis ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Švenčionių užkardoje.

Dėl kontrabandos VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių