Pasieniečiai vaikėsi kontrabandininką

Tik gavę Pasieniečių mokyklos diplomus ir tarnauti į Pagėgių rinktinę paskirti jauni pasieniečiai jau per pirmąjį jų tarnyboje patruliavimą vaikėsi kontrabandininką, gabenusį 10 tūkst. cigarečių pakelių.

Vyresnieji naujų Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų kolegos sulaikant cigarečių prikimštą automobilį panaudojo tarnybinius ginklus.

Antradienį Pagėgių rinktinės pasieniečiai Jurbarko rajono Ridelkalnio kaimo ribose stabdė automobilį „Subaru Legacy" be priekinio valstybinio ir su galiniu vokišku numeriu. Pareigūnai jau turėjo informacijos apie jo maršrutą bei gabenamą kontrabandą.

Apie kilometrą nuo sienos stabdytas vairuotojas nepakluso pasieniečio reikalavimui, padidino greitį ir nuvažiavo toliau. Tačiau tam atvejui buvo pasirengta - tolėliau buvę pareigūnai ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį". Nestabdydamas automobilio kontrabandininkas jį pervažiavo ir toliau lėkė ant šalikelėje stovėjusio pareigūno. Šis spėjo nušokti į šalį ir iš tarnybinio ginklo iššovė dvi gumines kulkas į automobilį.

Peršautu stiklu ir trimis pradurtomis padangomis bėglys milžinišku greičiu lėkė toliau. Vėliau kontrabandininkas, išvydęs tarnybinį visureigį su įjungtais švyturėliais ir išgirdęs įspėjamuosius pasieniečių šūvius į orą, išsigando, sumažino greitį ir bandė iš šalutinio žvyrkelio įvažiuoti į asfaltuotą pagrindinį kelią. Tačiau automobilis slystelėjo į šalikelę ir dugnu užsikabino už žemės. Jo vairuotojas iššoko iš automobilio ir spėjo pasislėpti šalia esančiame miško tankumyne.

Automobilyje išimtomis galinėmis sėdynėmis pasieniečiai rado 20 dėžių, t. y.,10 tūkst. pakelių, cigarečių „Jin Ling" su rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos gabenimo Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių