Pasieniečiai sustabdė dyzelino vagystę

Šiaulių rinktinės pasieniečiai jau ne pirmą kartą išaiškina neteisėtą prisijungimą prie naftos produktotiekio, kuris driekiasi pasienyje su Latvija. Penktadienį aptikta nelegali jungtis, per kurią mėginta vogti dyzeliną.

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai ir akcinės bendrovės „Mažeikių nafta" apsaugos skyriaus darbuotojai, tikrindami turėtą informaciją, ties Biržų rajono Kidulių kaimu, prie naftotiekio Ilūkstė - Ventspilis atšakos, aptiko nelegalią jungtį.

Turėta žinių, kad čia gali būti rengiamasi naftos produktų vagystei. Šia naftotiekio atšaka teka dyzelinas.

Pasieniečiai ir apsaugos darbuotojai 10 centimetrų gylyje aptiko į žemę užkastą 25 metrų ilgio aukšto spaudimo žarną su metalinėmis apvijomis. Vienas jos galas buvo neteisėtai prijungtas prie naftotiekio, antrasis - įkastas į žemę. Jungtis buvo užsukta specialiu čiaupu.

Manoma, kad vagystei rengęsi šiuo metu ieškomi asmenys dar nebuvo spėję pavogti dyzelino.

Tolesnį tyrimą atlieka Biržų rajono policijos komisariato pareigūnai.

Šiaulių rinktinės pasieniečiai yra išaiškinę ne vieną tokį neteisėtą prisijungimą prie šio naftos produktotiekio, kuris driekiasi pasienyje su Latvija. Būta atvejų, kai VSAT pareigūnai atskleidė atvejų, kurių metų buvo grobstomos dešimtys tonų  naftotiekiu tiekiamų produktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių