Pasieniečiai sulaikė galimai pavogtą traktorių miškovežį

Panemunės punkte pasieniečiai sulaikė į Rusiją vykusį traktorių miškovežį, kurį vairavo Telšių rajono gyventojas. Įtariama, kad šios brangios transporto priemonės identifikavimo numeris yra perkaltas.

Šeštadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė  iš Lietuvos į  Rusiją per Panemunės kontrolės punktą  vykstantį  traktorių miškovežį  „Kockums 84-35“, vairuojamą 45-erių metų Telšių rajono gyventojo.


Miškovežis „Kockums 84-35“  buvo  su laikinaisiais  Lietuvos valstybinio numerio ženklais, o jo vairuotojas pateikė  švedišką registracijos liudijimą.


Pasieniečiams tikrinant traktorių, įtarimų sukėlė miškovežio identifikavimo numeris. 45-erių telšiškio paprašius pateikti pažymą apie traktoriaus pirkimą – pardavimą, paaiškėjo, kad vairuotojas jos neturi. VSAT pareigūnai įtaria, kad identifikavimo numeris yra suklastotas, tai yra perkaltas.


Naujo miškovežio „Kockums 84-35“ kaina yra apie 1 milijoną litų.


Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo ar pakeitimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.


Traktorius miškovežis saugomas Bardinų užkardoje. Vairuotoją pasieniečiai po apklausos paleido.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių