Pasieniečiai sulaikė disponavimu kontrabanda įtariamą karį

Švenčionių rajone pasieniečiai pirmadienį sulaikė krašto apsaugos sistemoje tarnaujantį vyrą ir pradėjo tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešimo, 23 metų karys sulaikytas pirmadienio vakarą ties Katelininkų kaimu sustabdžius lengvąjį automobilį „BMW 318“.

VSAT teigimu, Švenčionių rajone gyvenantis karys buvo ne tarnybos metu ir be uniformos. Manoma, kad būtent jis vyko pasiimti kiek anksčiau pasieniečių surastame netoliese buvusiame automobilyje palikto kontrabandinio rūkalų krovinio.

Paliktame automobilyje aptikta 15 gamyklinių pakuočių - 7,5 tūkst. pakelių - cigarečių, kurios buvo pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

BMW vairavęs 24 metų Švenčionių rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Mašiną vairavęs vyras po apklausos paleistas, o keleivio vietoje važiavęs karys uždarytas į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rastas automobilis „VAZ 2101“ ir juo gabentas rūkalų krovinys laikinai saugomi Pavoverės užkardoje.

Tą pačią dieną VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiams įkliuvo dar pora kontrabanda įtariamų vyrų.

Ties Akolionijos kaimu pareigūnai pastebėjo miško takeliu einančius tris ryšuliais nešinus asmenis, kurie bandė ėmė bėgti.

Bėglius persekiojęs Pavoverės užkardos pasienietis iššovė vieną įspėjamąjį šūvį į orą. Tai privertė pasiduoti vieną iš bėglių - Pabradės gyventoją.

Įvykio vietoje pasieniečiai iš viso rado aštuonis ryšulius, kuriuose buvo 3 tūkst. 770 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Prie krovinio pasieniečiai paliko pasalą ir maždaug po valandos sulaikė, kaip manoma, jo atėjusį pasiimti vyrą. Nustatyta, kad jis, kaip ir pirmasis sulaikytasis, gyvena Pabradėje.

Po apklausų abu vyrai paleisti, o dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėta administracinė teisena. Rastosios cigaretės laikinai saugomos Pavoverės užkardoje.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiaiVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių