Pasieniečiai sulaikė automobilį su slėptuve cigaretėms

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnai, pakartotinai sustabdę patikrinti vienatūrį automobilį, jame aptiko cigarečių slėptuvę.

Trečiadienį vakare Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono kelyje Ramoniškiai - Kiduliai, už pusantro kilometro nuo Ramoniškių pasienio kontrolės punkto, pakartotiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Renault Espace“.

Transporto priemonės ir ją vairavusio 28 metų Raseinių rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi. Ramoniškių punkte muitinės pareigūnai prieš tai jau buvo patikrinę, ar transporto priemone negabenama draudžiamų prekių.

Tačiau pasieniečiai, atlikdami rizikos veiksnių analizę ir darsyk patikrinę vienatūrį, jame aptiko kontrabandai gabenti skirtą slėptuvę - dvigubą privirintą dugną, sujungtą su nenaudojamu kuro baku. Pats automobilis važiavo varomas dujomis. Į dugne įrengtą slėptuvę patenkama iš salono, čia lengvai nuėmus kelias keleivių sėdynes ir atkėlus kilimėlius.

Patikrinimo metu mašinoje VSAT pareigūnai pamatė, kad trys specialiai išpjautos ertmės yra grūste prigrūstos cigarečių „Trend Lights“ pakelių.

Dar vieną slaptavietę pasieniečiai aptiko mašinos prietaisų skydelyje. Čia į išmontuotą mašinos vėdinimo sistemą taip pat buvo prigrūsta tokios pačios rūšies rūkalų. Iš viso VSAT pareigūnai iš automobilio slėptuvių ištraukė 2 tūkstančius 464 pakelius cigarečių „Trend Lights“ su rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Čia laikinai saugomos ir rastos cigaretės bei automobilis.

Po apklausos vairuotojas paleistas.

VSAT pareigūnų surinkta tyrimo medžiaga bus perduota Šakių rajono apylinkės teismui, kuris spręs kaip bausti kontrabandininką.


Šiame straipsnyje: pasieniscigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Reikia būti labai naiviu, tiokintis ilgai neįkliūti pasieniečiams. Tai tik laiko klausimas.

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Puikiai dirba pasieniečiai.

pff

pff portretas
eina jie na***, cigaretes lietuvoje kainuoja 4.50lt ir tai pacios blogiausios o jie dar kontrabanda draudzia kurwos, saunuoliai kontrabandininkai taip ir toliau vezkit tas cigaretes is rusijos ar is kur ten bebutu svarbu kad as mokesiu 30lt uz bloka o ne 50lt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių