Pasieniečiai aptiko spiritotiekio likučius

Pirmadienį pasieniečiai rado nebenaudojamą vamzdį, kuriuo iš Baltarusijos į Lietuvą kažkada buvo pumpuojamas spiritas.

Valstybės sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad vakar Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai ties Druskininkų savivaldybės Balainės kaimu, už kelių šimtų metrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, aptiko iš žemės kyšantį plastikinį vamzdį.

Nustatyta, kad 25 milimetrų skersmens plastikinė žarna, skirta šaltam vandeniui, buvo įkasta į žemę ir miško juosta ėjo Lietuvos teritoriją apie 300 metrų. Čia rastas surūdijęs ir naudoti netinkamas siurblys.

Apie radinį Lietuvos pasieniečiai informavo kolegas Baltarusijoje, kurie taip pat patvirtino aptikę į jų teritoriją  vedantį kitą žarnos galą.

Varėnos rinktinės pasieniečiai prieš kelerius metus jau buvo radę keletą per sieną su Baltarusija vedančių tokių žarnų, kurios anksčiau buvo paklotos tikintis į Lietuvą pumpuoti spiritą.

Neabejojama, kad ir pirmadienį Druskininkų pasieniečių rasta žarna yra kažkada bandyto tiesti spirotiekio likučiai. Akivaizdu, kad pastaraisiais metais ja nebuvo naudotasi.

Šiame ruože prieš kelerius metus Lietuvos pusėje buvo įrengta pėsdakų juosta ir patrulinis takas. Nuo to laiko šie įrenginiai yra kruopščiai prižiūrimi, todėl neabejojama, kad neveikianti žarna į žemę buvo įkasta gerokai iki šių darbų pradžios. Be to, ir Baltarusijos  pusėje prieš keletą metų palei sienos liniją buvo nutiestas kelias, per kurį pakloti žarnos nepavyktų.

Tolesnes aplinkybes aiškinasi VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių