Pasaloje laukę pasieniečiai sulaikė pusės milijono vertės kontrabandą

Pusę paros pasaloje buvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Švenčionių rajone sulaikė Nerimi atplukdytą didelį kontrabandinių cigarečių krovinį.

Į pasieniečių rankas iš viso pateko 32 dėžės cigarečių „Fest“ ir „Premjer“. Rastieji rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis, o viso krovinio vertė, preliminariais duomenimis, gali siekti apie pusę milijono litų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į pasieniečių rankas taip pat pateko dvi transporto priemonės ir penki asmenys, kaip manoma, susiję su kontrabandos gabenimu. 

Antradienį popiet VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Kūniškės kaimu aptiko Neryje plūduriavusius 14 ryšulių, apvyniotų juoda polietileno plėvele. Nuo radinio iki vietos, kurioje upė įteka į Lietuvą iš Baltarusijos, yra apie kilometrą.

Netoli radinio nuspręsta palikti pasalą. Joje VSAT pareigūnai praleido dvylika valandų. Apie 3 valandą pasieniečiai pastebėjo Nerimi iš Baltarusijos atplaukiančius tris plaustus, prikrautus ryšulių. Šioje vietovėje Švenčionių rajone Neris nėra užšalusi, tačiau joje gausu ledų sangrūdų. Būtent tokia kliūtis ir sutrukdė visiems trims plaustams toliau plaukti upe.

Pasaloje buvę pasieniečiai liko laukti toliau ir netrukus užfiksavo upės link einančius keturis asmenis. Jie nešėsi pripučiamą guminę valtį su pakabinamu varikliu.

VSAT pareigūnus pastebėjusi ketveriukė metė valtį ir pasklido į skirtingas puses. Sulaikymo metu Specialiosios paskirties užkardos pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė tris įspėjamuosius šūvius į viršų. Tai paveikė vieną bėglį, jį pareigūnai sulaikė įvykio vietoje.

Pasieniečiai tuoj pat organizavo plataus masto vietovės apiešką. Po valandos VSAT pareigūnai už poros kilometrų nuo paupio, kur įkliuvo pirmasis bėglys, ties Vilniaus rajono Buivydžių kaimu, pastebėjo ir sulaikė automobilyje „Škoda Octavia“ buvusius keturis asmenis. Čia pat aptikta dar viena transporto priemonė - automobilis „Mercedes-Benz 200“.

Nustatyta, kad visi penki sulaikytieji yra Vilniaus ir Švenčionių gyventojai. Jų amžius - nuo 28 iki 39 metų.

Paaiškėjo, kad Neryje rastuose ir plaustais plukdytuose ryšuliuose į Lietuvą gabenti kontrabandiniai rūkalai.

Įvykio metu sulaikyta su neteisėtu rūkalų gabenimu siejama penkiukė uždaryta į areštinę.

Dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Už kontrabandos gabenimą sulaikytiesiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą – piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
saunuoliai pasienieciai!

vat

vat portretas
dabar festą mažai rūkau, yra kitokiu :)
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių