Pareigūnai toliau triuškina narkotikų prekeivių gaują

Vilniaus pareigūnai sulaikė dar du įtariamuosius, priklausančius gerai organizuotai nusikalstamai grupuotei, platinančiai narkotikus sostinės gatvėse.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, vienas gaujos narys buvo sulaikytas antradienį, antras – trečiadienį. Antradienį kartu su 28-erių metų prekeiviu, heroiną platinusiu Vilniaus senamiestyje, buvo sulaikyti ir trys narkotikus vartojantys asmenys.

Trečiadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, sulaikė taip pat Senamiestyje „dirbusį“ 32 metų sostinės gyventoją. Pas jį rasta apie 10 gramų, kaip įtariama, heroino ir net aštuoni mobiliojo ryšio telefonai.

Pareigūnai spėja, kad šeši telefonai buvo skirti palaikyti ryšiams su narkotikų platintojais.

Atlikus kratas pas įtariamuosius rasta ir paimta porcijomis fasuotos, įtariama, heroino dozės (platinimui paruošti vadinamieji „čekiai“), taip pat dar nefasuotas heroinas polietileniniuose maišeliuose, didelės pinigų sumos, narkotikų pakavimo medžiagos, svarstyklės, mobiliojo ryšio telefonai.

Tai jau ne pirmas pareigūnų smūgis šiai nusikalstamai grupuotei. Per dvi anksčiau sėkmingai įvykdytas policijos operacijas buvo sulaikyta 14 narkotikus sostinėje platinančių asmenų, policija turi duomenų, kad net 12 jų priklausė organizuotai nusikalstamai grupuotei.

Pirmąją operaciją Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai surengė lapkričio 2–4 d. Buvo sulaikyti devyni narkotikų platinimu įtariami asmenys, kurie kvaišalais aprūpindavo taborą, Fabijoniškių, Žirmūnų ir Karoliniškių teritorijas.

Policijos duomenimis, visi devyni sulaikytieji yra vienos grupuotės nariai. Dėl kai kurių asmenų buvo kreiptasi į teismą, kad juos būtų leista suimti, ir teismas šiuos prašymus patenkino.

Pas sulaikytus asmenis ir atliekant kratas jų namuose iš viso rasta ir paimta daugiau kaip 500 g psichotropinės medžiagos amfetamino, 600 ekstazio tablečių, kitų psichoaktyvių medžiagų, kovinis ginklas, kitų tyrimui įkalčių.

Pareigūnai teigia, kad didžioji dalis sulaikytųjų yra jauni žmonės, jiems po 19–23 metus.

Lapkričio 8-ąją sostinės pareigūnai sulaikyti dar penki asmenys, iš kurių trys siejami su ta pačia organizuota nusikalstama grupuote.

Vienas sulaikytųjų policijos pareigūnams bandė pasipriešinti, sunaikino įkalčius, tačiau vis tiek buvo patupdytas už grotų. Nustatyta, kad tai policijai gerai žinomas 39-erių G.P, kurio darbo vieta – narkotikų platinimas S.Dariaus ir S.Girėno gatvės apylinkėse.

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis itin dideliais kiekiais ir narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams. Didžiausia gresianti bausmė sulaikytiesiems yra 15 metų laisvės atėmimas.

Policijos pareigūnai teigia, kad šios operacijos tikrai ne paskutinės, turima duomenų ir apie daugiau šios nusikalstamos grupuotės narių. Neabejojama, kad suimtų asmenų bus daugiau.

"Šios gaujos išardymas suduos smūgį ir narkotikų prekybai tabore", – įsitikinęs Vilniaus 2-ojo policijos komisariato, kurio teritorijoje yra čigonų taboras, viršininkas Petras Burdelis.

Jo žiniomis, ši grupuotė įsiveždavo didelius kiekius narkotikų ir Vilniuje juos parduodavo vadinamiesiems mažmenininkams, o šie platindavo toliau, tarp jų ir tiems patiems romams, kurie užsiima prekyba narkotikais tabore.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių