Pareigūnai skelbia karą Kauno nusikalstamoms grupuotėms

Policijos pareigūnai ir prokurorai kreipiasi į šalies gyventojus, prašydami atsiliepti tuos, kurie pastaraisiais metais ar praeityje nukentėjo nuo organizuotų nusikalstamų struktūrų. Taip pat kreipiasi į tuos, kurie turi bet kokios informacijos apie Kauno regiono organizuotų grupuočių rengiamus, daromus ar padarytus nusikaltimus, juos padariusius asmenis ir nusikaltimų aplinkybes.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo (LKPB ONT) padalinių ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento (ONKTD) pareigūnų grupė ypač prisidėjo prie to, kad Telšiuose susikūrusios Vinco Šilio, Plungėje – „garbinių“, Panevėžyje – „tulpinių“, Klaipėdoje – „gaidjurginių“ nusikalstami susivienijimai, banditinės gaujos būtų sunaikintos. Bendra pareigūnų ir prokurorų grupė padarė viską, jog šių nusikalstamų susivienijimų nusikaltimai būtų išaiškinti ir ištirti, o teisingumas – atstatytas, kalti asmenys nubausti.

Po minėtų nusikaltimų atskleidimo 2004 m. grupei LKPB ONT padalinių pareigūnų ir Generalinės prokuratūros ONKT departamento prokurorų buvo pavesta tirti asmenų, priskiriamų Kauno regiono nusikalstamoms struktūroms, padarytas nusikalstamas veikas. Pasak LKPB vadovo Algirdo Matonio, tyrimo grupės surinkta informacija leidžia pagrįstai teigti, jog šiandien nukentėjusiųjų, kurie į teisėsaugos institucijas dėl tam tikrų priežasčių nesikreipė, tikrai yra ne vienas.

Informaciją tyrimo grupei galima perduoti visą parą tel. (8 5) 271 9784 arba specialiu el. pašto adresu: ontt2v@gmail.com.

Gauta informacija naudosis tik minėtos tyrimo grupės policijos pareigūnai ir prokurorai, o asmenims, suteikusiems bet kokios informacijos, esant reikalui, bus garantuojamas konfidencialumas. Esant būtinybei, pareigūnai pasirengę užtikrinti ir informaciją pateikusių asmenų apsaugą nuo nusikalstamo poveikio, taikyti nukentėjusiems ar liudytojams anonimiškumą bei kitas apsaugos nuo nusikalstamo poveikio priemones. Kiekvienas bus tinkamai priimtas ir išklausytas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai kartu su prokurorais išaiškino ir ištyrė ne vieną rezonansą sukėlusį sunkų ir labai sunkų nusikaltimą.

Baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl banditinės ginkluotos „Ramaškės“ gaujos padarytų nusikaltimų (gauja veikė 1991–1993 m. Kauno mieste). Šioje, daug epizodų turinčioje byloje buvo išaiškinti ir ištirti 55 nusikaltimai (nužudymai, plėšimai, turto prievartavimai ir kt.). Byla sėkmingai išnagrinėta visose teismų instancijose.

Baigtas ikiteisminis tyrimas byloje, kurioje tyrimo grupės pareigūnai, 2004-2005 m. Kauno mieste atliekamosios operacijos metu aptiko ir likvidavo pogrindinę netikrų pinigų – eurų, JAV dolerių bei įvairių dokumentų spaustuvę. Iš apyvartos išimta 138 tūkst. 432 vienetai netikrų 100 nominalo vertės eurų banknotų ir 13 tūkst. 843 vienetai 200 nominalo vertės eurų banknotų (iš viso 47 mln. 797 tūkst. 800 litų vertės). Teismui buvo perduota 17 kaltinamųjų. Byla išnagrinėta Kauno apygardos teisme.

Baigtas ikiteisminis tyrimas itin sudėtingoje byloje dėl ilgą laiką veikusios Kauno bei kituose Lietuvos Respublikos regionuose brutalios S. Skėrio ir V. Mulos vadovautos banditų gaujos nusikalstamos veiklos. Baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti ir asmenys, priskirti prie Kauno nusikalstamų struktūrų lyderių bei senbuvių – Jonas Bielskis, Arikas Pastuškovas. Baudžiamoji byla 13 kaltinamųjų atžvilgiu perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu jau baigtas tyrimas dėl „daktarų“ šaunamaisiais ginklais ir sprogmenimis ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šio susivienijimo sukūrimo ir dalyvavimo jo veikloje – sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymas (nužudymai, pasikėsinimai nužudyti, turto prievartavimai, plėšimai ir kt). Nustatyti šio nusikalstamo susivienijimo organizatorių, vadovų ir dalyvių padaryti nusikaltimai, kurie suluošino daugelio žmonių likimus bei padarė didelę žalą valstybės interesams, finansų sistemai.

Policijos departamentas dar kartą ragina atsiliepti gyventojus, nukentėjusius ar ką nors žinančius apie padarytus, daromus (ypač – Kauno regione) organizuotų nusikalstamų struktūrų nusikaltimus. Patikiname, kad Jūs galite pasitikėti Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais ir prokurorais, jų profesionalumu, sąžiningumu ir atsakingumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių