Pareigūnai pažeidėjams pajūryje bus negailestingi

Vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila šiandien lankosi Palangoje, kur susitiko su šio miesto savivaldybės, policijos komisariato vadovais aptarti pasirengimą vasaros sezonui. Ministras nurodė visiems pareigūnams būti negailestingiems net ir menkiausiu viešosios tvarkos pažeidimo atveju.

„Ir vietiniai gyventojai, ir atvykę poilsiautojai privalo jausti budrią viešosios tvarkos sergėtojų akį ir griežtas nuostatas, ypač atkreipiant dėmesį į girtavimą viešose vietose, - sakė R.Čiupaila. - Negali likti nenubaustas nė vienas viešosios tvarkos pažeidėjas, net jeigu jis padarė nedidelį nusižengimą. Toleruojamas nebaudžiamumas tik didina nusikaltimų skaičių".
Statistika byloja, kad prasidėjus vasaros sezonui policija pranešimų apie įvairius nusikaltimus ir viešosios tvarkos pažeidimus gauna tris kartus daugiau (nuo 400 iki 1200 per mėnesį) nei kitais metų laikais.

Kaip ir kasmet šiemet į pajūrį papildomai bus pasiųsta policijos pareigūnų (operatyvinės veiklos, kovos su narkotikų platinimu bei ikiteisminio tyrimo specialistų) ir 60 viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. Palangoje numatyti 24 patruliavimo maršrutai, kuriais pareigūnai visą parą patruliuos segvėjais (dviratėmis transporto priemonėmis) ir pėsčiomis.

Ministras paprašė savivaldybės atstovų, kad šie, išduodami leidimus renginių organizatoriams ir verslininkams, prekiaujantiems alkoholiniais gėrimais, primintų, jog šie neparduotų alkoholio nepilnamečiams, neblaiviems asmenims ir pan. „Mes visi privalome rūpintis, kad pajūris išliktų poilsio erdve, o ne lėbaujančių girtuoklių paunksme", - sako R. Čiupaila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių