Pareigūnai iš naminukės gamintojų ne kartą reikalavo kyšio

Du Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Simno policijos nuovados pareigūnai bus teisiami dėl kyšininkavimo.

Kauno apygardos prokuratūra ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas ikiteisminį tyrimą atliko per kelis mėnesius ir pirmadienį bylą perdavė teismui.

Nustatyta, kad šių metų kovo 29 dieną policijoje tyrėju dirbantis A.K. iš Alytaus rajone, Liukslingėnų kaime, gyvenančio ir naminę degtinę gaminančio A.A. pareikalavo 200 litų kyšio. Kad A A. nebūtų baudžiamas už naminės degtinės gaminimą, pareigūnas pareikalavo jam kas mėnesį mokėti po 100 litų. Mainais jis pažadėjo perspėti apie galimus kitų policijos pareigūnų patikrinimus.

Po kovo 29-osios A.K. iš naminės degtinės gamintojo dar ne kartą reikalavo kyšio ir iš viso galėjo paimti 800 litų kyšį.

Prieš šios nusikalstamos veikos padarymo prisidėjo A.K. kolega - Simno policijos nuovados patrulis S.Z. Tyrėjai nustatė, kad jis iš naminės degtinės gamintojo galėjo paimti 700 litų kyšį, pranešė prokuratūra.

Alytaus rajono apylinkės teismo nutartimi A.K. ir S.Z. trims mėnesiams buvo nušalinti nuo pareigų. Taip pat jiems skirtos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.  Už tai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių