Panevėžyje nuteisti organizuotai veikę sukčiautojai telefonu

Panevėžyje antradienį laisvės atėmimu nubausti organizuota grupe veikę sukčiautojai telefonu.

Pataisos namuose bausmę atliekančiam A.N. paskirta aštuonerių metų, jo bendrininkui A.C. – trejų metų laisvės atėmimo bausmės, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Jiems taip pat priteista atlyginti sukčiavimu miesto ir rajono gyventojams padarytus nuostolius – patenkinti nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai.

Tokį sprendimą antradienį priėmė miesto apylinkės teismas.

Šios organizuotai veikusios grupės nariai buvo kaltinami apgaule išvilioję iš žmonių daugiau kaip 30 tūkst. litų.  

Bylos duomenimis, prieš kelerius metus A.N., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, parengė nusikalstamos veikos – sukčiavimų - planą, parūpino nusikalstamos veikos darymo įrankius – mobilaus ryšio telefonus su SIM kortelėmis.

Buvo suburta organizuota grupė, kurioje dalyvavo ir kartu su juo bausmę atliekantis A.C., buvo surasti bendrininkai laisvėje, jiems paskirstyti vaidmenys ir nurodytos užduotys.

Pats organizatorius arba jo nurodymu kartu su juo laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose atliekantis asmuo, prisistatęs policijos pareigūnu, artimu giminaičiu ar valstybės tarnautoju, skambindavo senyvo amžiaus gyventojams ir melagingai pranešdavo apie artimų asmenų padarytus teisėtvarkos pažeidimus arba jiems priklausančią Europos Sąjungos paramą, reikalingumą sutvarkyti dokumentus dėl banke laikomų pinigų.

Siūlydamiesi pagelbėti, sukčiautojai tikindavo, kad susitaikymui su nukentėjusiaisiais, žalos atlyginimui, atleidimui nuo baudžiamosios atsakomybės arba už dokumentų tvarkymą reikia pinigų arba vertingų daiktų.

Dvylika nukentėjusių asmenų perdavė sukčiautojams įvairias pinigų sumas ar pervedė į sąskaitą kitiems jų bendrams.

Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų arba iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių