Panevėžyje nuteistas kyšio iš vairuotojo reikalavęs policininkas

Kyšio iš vairuotojo reikalavęs Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnas R.B. trejiems metams neteko teisės dirbti valstybės tarnyboje, taip pat konfiskuotas gautas kyšis.

Tokį nuosprendį pirmadienį paskelbė Panevėžio apygardos teismas, pranešė prokuratūra.

Vairuotojas apie reikalavimą duoti kyšį pranešė pareigūnams.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Audriaus Leonavičiaus, šioje byloje kyšį davusiam vairuotojui taip pat buvo pateiktas įtarimas padarius nusikalstamą veiką, tačiau jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, kadangi pats pranešė apie padarytą nusikalstamą veiką.

Bylos duomenimis, birželio 2 dieną Pasvalyje rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patrulis R.B., kol kartu su juo dirbęs pareigūnas tikrino sustabdyto automobilio „Peugeot 607“ vairuotojo dokumentus, pareikalavo 600 litų kyšio už tai, kad nebūtų skirta administracinė nuobauda už tariamą pabėgimą nuo policijos pareigūnų.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros, policininkas, susitaręs su vairuotoju, per du kartus priėmė iš jo dalį reikalaujamų pinigų - 350 litų. Tą pačią dieną vairuotojas įteikė pareigūnui 200 litų, kitus pažadėjo perduoti po savaitės. Abu sulygo dėl 200 litų mažesnio kyšio.

Birželio 9 dieną kyšio reikalavęs pareigūnas iš to paties vairuotojo gavo pusantro šimto litų, dar 50 litų pažadėta perduoti vėliau.

Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai priėmęs, pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį, reikalavęs ar provokavęs jį duoti už teisėtą ar neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba  laisvės atėmimu iki penkerių metų, už didesnės negu 250 MGL (32 tūkst. 500 litų) vertės kyšio priėmimą - iki aštuonerių metų.

Pagal šių metų liepą įsigaliojusią Baudžiamojo kodekso pataisą, valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo už kyšio reikalavimą ir jo priėmimą jau gali būti baudžiamas tik bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų, tačiau nuteistajam R.B. bausmė paskirta pagal nusikaltimo padarymo metu galiojusio įstatymo nuostatas.


Šiame straipsnyje: kyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

wow

wow portretas
SUPER!!!

rj

rj portretas
na gal prades ir farus imti i naga ????????????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių