Panevėžio teismas išteisino D.Kedžio dukrą gynusį M.Kuprevičių

„Tai pati geriausia naujiena“, - neslėpė savo džiaugsmo vienas aktyviausių Garliavos įvykių dalyvis Marius Kuprevičius, sužinojęs, kad Panevėžio apygardos administracinis teismas jį išteisino dėl savivaldžiavimo.

„Tai tikrai pati geriausia naujiena, bet aš žinojau, kad esu teisus“, - iš portalo 1diena.lt žurnalistės išgirdęs naujieną, kartojo pikete prie Seimo rūmų, kur reikalaujama Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės skubaus atstatydinimo, esantis M.Kuprevičius.

100 litų baudą M.Kuprevičiui buvo skyrusi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos komisija dėl gegužės 14-osios įvykių Garliavoje. Anstoliui Marekui Petrovskiui vilnietis ir dar keli žmonės užkirto kelią ir neleido Drąsiaus Kedžio dukters globėjai Neringai Venckienei įteikti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo, pagal kurį ji privalėjo mergaitę nedelsiant grąžinti L.Stankūnaitei.

M.Kuprevičius jam skirtą baudą apskundė. Kaip vėliau, Panevėžio apygardos administraciniame teisme aiškino pats M.Petrovskis, jis tądien tikrai patyrė smurtą, kažkas jį laikė už parankių, kažkas sviedė į jį saują žemių, sudavė vėliavos kotu, tačiau tai tikrai buvo ne M.Kuprevičius.

Vilnietis jam tik užstojo kelią ir išvadino „velniu“, klausdamas, kur jis eina.

M.Kuprevičius visada sakė, jog dėl Garliavos įvykių yra teisus, jis elgėsi taip, kaip jam liepė širdis ir Dievas ir nuo pat pradžių buvo įsitikinęs, kad daro teisingai. Jo įsitikinimus vėliau patvirtino ir Panevėžio apygardos teismas, panaikindamas skandalingąjį Kėdainių rajono teismo teisėjo Broniaus Varsackio sprendimą D.Kedžio dukrą grąžinti motinai.

Už tuos pačius Garliavos įvykius M.Kuprevičius yra baustas ir Kauno rajono apylinkės teisme. Už nedidelį chuliganizmą teismas jam skyrė 300 litų baudą.


Šiame straipsnyje: KedysKuprevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių