Panevėžio rajono meras dėl grasinimo politikams kreipėsi į teisėsaugą

Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis kreipėsi į teisėsaugą dėl grasinimų susidoroti su savivaldybės politikais.

Meras antradienį sakė, kad rajono valdžiai pagrasino asmuo, teisme bylinėjęsis su savivaldybe dėl reikalavimo atidirbti už socialines pašalpas.

„Vienas mūsų rajono žmogus nesutinka, kad jam reikia už pašalpas visuomenei naudingų darbų nustatytų atidirbti. Du teismus pralošė žmogus ir pasipiktinęs išsakė tokią frazę - cituoju pažodžiui - “vogti pradėsiu, užmušinėsiu savivaldybės tarybos narius po vieną ir pinigus atiminėsiu„. Dėl to mes kreipėmės į prokuratūrą“, - pasakojo P.Žagunis.

Meras prokurorus informavo, kad 1969 metais gimusio Paįstrio seniūnijos gyventojo Zenono Zebkino grasinimai spaudoje ir internetinėje erdvėje paviešinti pernai gruodžio 29 dieną ir šiemet sausio 3-ąją, antradienį pranešė Panevėžio apskrities policija.

„Aš nesijaučiu nei saugus, nei nesaugus (...), bet kiekvienam suaugusiam žmogui privaloma savikontrolė“, - sakė politikas.

Panevėžio apygardos administracinis teismas gruodžio pabaigoje nepatenkino Z.Zebkino skundo, kuriuo jis buvo padavęs į teismą savivaldybę, nes jam reikėjo atidirbti už socialines pašalpas. Kaip rašė žiniasklaida, Pūkių kaimo gyventojas savo skunde reikalavo ne tik priteisti iš rajono savivaldybės jam nesumokėtą socialinę pašalpą už keturis mėnesius ir sumokėti už devynių mėnesius seniūnijoje dirbtus viešuosius darbus, bet ir atlyginti patirtą neturtinę žalą - 30 tūkst. litų.

Savivaldybę į teismą yra padavusi ir Z.Zebkino žmona Jolanta Zebkinienė.

Panevėžio rajono savivaldybei pačiai pradėjus spręsti, kam mokėti socialines pašalpas pusantro tūkstančio gyventojų jų nebegauna. Nesutinkantiems atidirbti pašalpa keičiama į paramą maistu.


Šiame straipsnyje: grasinimasTeisėsaugapolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

lgg

lgg portretas
koks jis santazuotojas-jis tranas

svecias

svecias portretas
idomu gerbiamieji ,kodel nevienodai ,visiems reikia atidirbti ,pati gaunu 262lt ir man reikia atidirbti 60val.trims asmenims gaunant tokias pajamas

laura

laura portretas
mazino ir mazins,nors musu ''super valdzia'' nesuvokia ,kad nera darbu,zmones gere ir gers ,kol valdzia apsivers.uzsienyje niekas nesupranta , tokios ubago pasalpos....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių