Panevėžio miške rasti dviejų žiauriai nužudytų vyrų kūnai (papildyta)

Panevėžio miške rasti dviejų žiauriai nužudytų vyrų kūnai, policija įtaria, kad tai panevėžietis Mindaugas Diržinauskas ir palangiškis Tadas Lukaitis.

Kaip praneša Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, 26 metų vyrų palaikai buvo rasti liepos 2 d. apie 15 val. viename iš šalia Panevėžio miesto esančių miško masyvų. Abiejų vyrų kūnai buvo užkasti.

Šių asmenų ieškota nuo birželio 29 d. Tą dieną į Panevėžio policiją kreipėsi vyrų artimieji ir pranešė, kad jie į namus negrįžta nuo birželio 27 d. Artimieji taip pat teigė, kad M.Diržinauską ir T.Lukaitį birželio 27-osios naktį, apie 2 val., iš buto Nemuno gatvėje išvedė keli nepažįstami asmenys.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo.

M.Diržinausko ir T.Lukaičio ieškojo gausios Panevėžio policijos pajėgos, buvo keliamos ir tikrinamos įvairiausios versijos, atliekamos kratos.

Pirmą įtariamąjį policijos pareigūnai sulaikė birželio 29 d. Tai 25 metų Panevėžio rajono gyventojas, anksčiau teistas už vagystes, netikrų pinigų, suklastotų dokumentų laikymą. Jau kitą dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamąjį leido suimti 10 parų.

Liepos 1 d. Radviliškio rajone sulaikytas antrasis įtariamasis – devyniolikmetis panevėžietis, anksčiau teistas už vagystę. Jis suimtas mėnesiui.

Atkasus nužudytųjų kūnus, ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo.

Policijos pareigūnai nustatė, kad nužudyme dalyvavo dar du asmenys - Panevėžio rajono gyventojas Saulius Vidugiris (gim. 1969 m.), anksčiau teistas už vagystes, plėšimą, chuliganizmą bei panevėžietis Edvinas Stankevičius (gim. 1988 m.), anksčiau teistas už vagystę.

Jie abu pasislėpė ir yra ieškomi.

S.Vidugiris yra kaltinamas dar vienu nusikaltimu – neteisėtu laisvės atėmimu. Šiuo metu šį byla tebenagrinėjama Panevėžio miesto apylinkės teisme.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai prašo gyventojų, pastebėjusių įtariamuosius, žinančių, kur jie slapstosi, pranešti tel. 112, anoniminiu telefonu (8 45) 503 333. Už vertingą informaciją bus atlyginta. Pareigūnai garantuoja anonimiškumą.

Už M.Diržinausko ir T.Lukaičio nužudymą nusikaltėliams gresia laisvės atėmimo bausme nuo 8-erių iki 20-ties metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: nužudymasžmogžudystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių