Panevėžietis teismo nuosprendį išgirdo dešimtą kartą

Panevėžio miesto apylinkės teismas vakar paskelbė nuosprendį Panevėžio gyventojui V.Š. ir pripažino jį kaltu dėl vagystės, turto sunaikinimo ir narkotinių medžiagų laikymo. Tai dešimtas nuosprendis 45 metų vyrui, pranešė teismo atstovė spaudai.

Vyras pataisos namuose turės praleisti dvejus metus ir devynis mėnesius.

Teismas nustatė, kad V.Š. pernai kovo mėnesį įsibrovė į svetimą butą Panevėžyje ir jį apvogė. Grįžę į namus šeimininkai rado sugadintas duris ir didžiulę netvarką viduje: sudaužytas sekcijos durelių stiklas, suversti drabužiai bei daiktai, iš šaldytuvo išimti maisto produktai ir išmėtyti ant žemės.

Iš buto savininkės E.Š. buvo pavogtas DVD grotuvas, fotoaparatas, mobiliojo ryšio telefonas, papuošalai, sidabro šaukšteliai, drabužiai kosmetika ir kiti daiktai. Taip pat pavogta elektroninė mokėjimo kortelė, mokyklos baigimo diplomai. Iš kito nukentėjusiojo vyras pavogė dokumentus: pasą, valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą ir karinį pažymėjimą. Viso pagrobto turto vertė - 3 tūkst. 723 litus.

Be to, teismas nustatė, kad, išimdamas iš šaldiklio maisto produktus ir palikdamas juos sugesti, vyras buto šeimininkams padarė 334 litų žalą.

V.Š. neteisėtai disponavo psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis. Praėjusių metų balandžio mėnesį kaltinamasis Panevėžyje įsigijo ir savo namuose laikė 0,2 gramo metamfetamino ir panašų kiekį kanapių dalių.

Vyras atlygino dalį nusikalstama veika padarytos žalos. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad V.Š. teistas, teistumas neišnykęs, įkalinimo įstaigoje charakterizuojamas nepatenkinamai.

Teismas konstatavo, kad „V.Š. nusikaltimus padarė neatsitiktinai ir tai yra logiška jo antivisuomeninio elgesio tąsa“. Panevėžietis nusikalstamas veikas padarė ką tik grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už sunkų nusikaltimą.

Nukentėjusiųjų E.Š. ir V.Š. civilinius ieškinius teismas tenkino visiškai ir priteisė iš kaltininko 2,9 tūkst. litų ir 120 litų turtinei žalai atlyginti.


Šiame straipsnyje: vagystėsįkalinimasnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių