Panamos kalėjime sėdintis lietuvis atvirauja apie savo kančias

Kaunietis Gediminas jau ketvirtus metus leidžia viename iš Panamos kalėjimų. Už narkotikų kontrabandą nuteistas lietuvis atgailauja už savo nuodėmes, žada eiti į bažnyčią ir rodo kalėjime gerokai išretintus dantis, rašo DELFI.lt.

Gedimino išpažintis neseniai patalpinta „Youtube“ tinkle. Lietuvio pasakojimas papildė gausią rusakalbio kalinio, pasivadinusio „MrPrisonerTV“ („Pono kalinio TV“ – angl.), publikuojamų vaizdo įrašų kolekciją.

Išėjus į laisvę – pas mamą, į bažnyčią ir į ligoninę

Gediminas teigė Panamos kalėjime sėdintis jau 39 mėnesius. Kai su narkotikų kontrabanda įkliuvęs lietuvis atsidūrė šioje įkalinimo įstaigoje, jam tebuvo 19 metų. Laisvės atėmimo bausmę vaikinas dar tik įpusėjo – teismas už 2 kg narkotikų gabenimą jį į belangę įgrūdo 80 mėnesių laikotarpiui. Gediminas tikino narkotikų kontrabandos ėmęsis dėl sunkios finansinės padėties – esą tai buvo „šansas“ užsidirbti.

Tiesa, lietuvis tikisi į laisvę išeiti anksčiau. Jis atviravo laukiantis repatriacijos – grąžinimo į Lietuvą, kad čia jis atliktų likusią laisvės atėmimo bausmę. Vis dėlto grįžęs į tėvynę nuteistas narkotikų gabentojas tikisi greitai būti paleistas.

„MrPrisonerTV“ lietuvis teigia atgailaujantis už savo nusikaltimą. Patirtas netektis jis nupasakoja sodriais rusiškais keiksmais. „Daug aš pra**sau. Aš pra**sau daug. Pra**sau šeimą, pra**sau draugus. Aš čia kaip miręs, kaip miręs. Pats tu žinai“, - kamera apsiginklavusiam kalėjimo bičiuliui pasakoja Gediminas.

Vaizdo įrašo autorius čia pat vaikiną guodžia – esą jis neseniai telefonu kalbėjo su Gedimino mama. „Mama – tai tavo mama. Ji už tave meldžiasi“, - ramino „ponas kalinys“. Būtent susitikimą su mama Gediminas įvardijo kaip pirmą dalyką, kurį ketina padaryti išėjęs į laisvę. Antras punktas sąraše – nueiti į bažnyčią ir padėkoti Dievui už laisvę. Na, o trečias – vizitas ligoninėje, mat reikia pasitikrinti, ką ilgi metai belangėje padarė vaikino sveikatai.

Kalėjime Gediminas teigė daug ko išmokęs – tiek to, kad galima užsiimti „geru verslu“, tiek gebėjimo gerbti kitus. „Ponas kalinys“ jį sykiu paragino prie savo trijų punktų sąrašo pridėti ketvirtąjį – išmokti užsidirbti pinigų, negyventi iš mamos kišenės ir nekišti nagų prie narkotikų.

Vaikinas neslepia Panamos kalėjime išmokęs ne vieną pamoką. Tačiau kaina, kurią teko sumokėti, esą gerokai per didelė.

„Pasaulyje nėra lengvų pinigų. Visi pinigai sunkiai uždirbami. Manai, nueisi, padarysi darbą, pasiimsi pinigus. Bet tai nėra lengvas kelias. Pažiūrėkit, kokia kaina. (...) Gali užsidirbti 6 tūkst. dolerių už vieną kelionę (vežant narkotikus – DELFI). O po to tu sumoki. Ketveri, šešeri metai tokiame kalėjime“, - nesekti savo pėdomis laužyta anglų kalba ragino Gediminas.

Kalėjime liko be dantų

Daugiau nei treji metai Panamos kalėjime paliks Gediminui nemalonių prisiminimų. Pavyzdžiui – gerokai išretėjusį viršutinį žandikaulį. Vaikinas pasakojo pajutęs dantų skausmą, o kalėjimo dantų gydytojas pasirinko paprasčiausią gydymo būdą – dantų rovimą.

Lietuvis „Ponui kaliniui“ nepasidrovėjo parodyti kalėjimo pakeistą šypseną – viršutiniame žandikaulyje sveikų dantų vaikinas beveik nebeturi. Tiesa, ne visa ši netektis yra kalėjimo mediko darbą – du priekinius dantis Gediminui išmušė kiti kaliniai.

Lietuviško kalėjimo kamera – kaip viešbučio liuksas

Kaunietis bičiuliui aprodė ir savo gyvenamąją vietą. Palyginti su sąlygomis Panamos kalėjime, Lukiškių, Pravieniškių ir kitų Lietuvos kalėjimų kameros turbūt atrodytų kaip viešbučio numeriai.

Gediminas miega ant žemos lovos, didelėje bendroje patalpoje. Tėvynę jam primena sieną puošiantis piešinys su krepšinio kamuoliu ir užrašu „Lietuva“.

Pats „Ponas kalinys“ savo gyvenimo sąlygas palygino su „Karlsonu, kuris gyvena ant stogo“.

Kaunietis – ne vienintelis lietuvis šiame Panamos kalėjime. Jame laisvės atėmimo bausmę atlieka dar du lietuviai.

Beje, šiame vaizdo įraše dėmesys skirtas ne tik Gediminui. Siužeto pabaigoje kaliniai su gimtadieniu sveikina vieną daugybės savo milžiniškos kalėjimo kameros draugų. Jį „Ponas kalinys“ meiliai vadino „storu amerikiečiu“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargselis

Vargselis portretas
Na tiesa pasakius ko nusipelne ta gavo, tik gaila kaip zmogaus kad tiek metu pratunojo nieko neveikdamas, o ir Lietuvai kuo jis bus naudingas ? Is ko jis uz medicinines paslaugas mokes naivumu dar tryksta jis kaip tuomet kai tuos narkotikus veze .... Tik is nuobodulio jie tokie ryzdtingi pradet nauja gyvenima laisveje, be nusikaltimu, o laisveje vel ju laukia aibe problemu.

rem

rem portretas
Dar gerai atrodai .Laikykis

As

As portretas
Gal kas pazysta Gedimina? Būtų įdomu išsamesnis interviu... mokytojai tėvai draugai...
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių