Pagalbos šauksmas dėl D.Kedžio dukters užsienyje netyla

Pirmadienį prie Lietuvos ambasados Bukarešte uždegtos žvakutės, o prie įėjimo į ją priklijuotos dvi didelės Drąsiaus Kedžio nuotraukos.

Taip rumunai protestavo prieš Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti D.Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei, anot tinklalapio roncea.ro, atidavusiai mergaitę į pedofilų rankas.

Kiek žmonių susirinko prie ambasados, nepranešama.

Portalas sulaukė ir naujų žinių iš Londono. Pasirodo Anglijos lietuviai ne tik dvi dienas rengė protesto akcijas prie ambasados Londone, bet ir Leeds mieste lietuviams priklausančioje maisto parduotuvėje visiems pirkėjams dalijo lapelius, kuriuose prašyta mergaitę apginti nuo jos galimo atidavimo į pedofilų rankas.

Parduotuvės langus taip pat papuošė lapeliai su pagalbos prašymu. Juose nurodyta ir Laimutės Kedienės sąskaitą, į kurią galima aukoti pinigus. Jie bus skirti kovai su pedofilija.

Šios parduotuvės vitrinoje taip pat buvo iškabintas plakatas su D.Kedžio nuotraukomis ir pagalbos šauksmu anglų kalba.

Jame teigiama, jog norima užmegzti ryšius su kitomis šalimis ir prašoma visais įmanomais būdais padėti sprendžiant didžiausią vaikų išnaudojimo atvejį Lietuvoje. Parduotuvės pirkėjas ir praeinantiems pro ją nurodoma, kad youtube.com galima rasti vaizdo medžiagos taip pat straipsnių anglų kalba, padėsiančių geriau suprasti visą istoriją.

Pateikiama ir trumpa istorija: kaip D.Kedys sužinojęs, kad jo dukrą prievartauja verslininkas ir teisėjas bandė teisybės ieškoti teisiniais keliais, vėliau kreipėsi į visuomenę, žurnalistus, netgi įrašė dukters pasakojimus apie tai kaip ją pardavinėjo motina L.Stankūnaitė į vaizdo juostą.

Po to D.Kedys buvo rastas negyvas, o mergaitė šiuo metu grąžinama mamai. „Mes prašome Jūsų pagalbos, prašome padėti mums šioje kovoje!“, – rašoma ant lietuviams priklausančios parduotuvės iškabintame plakate.


Šiame straipsnyje: Kedysprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių