N.Venckienės drausmės byla nebus atversta

Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės garbės teismas spalio 15 d. neįvyks, nors Nacionalinė teismų administracija (NTA) skelbia, kad ši byla bus nagrinėjama.

Priežastis paprasta – N.Venckienė tą dieną turi nagrinėti ne vieną bylą teisme, kuriame dirba. „Jie paskelbė posėdį, nors aš jau anksčiau esu pasiskyrusi spalio 15 d. bylų, todėl į teismą atvykti negalėsiu“, - portalui 1diena.lt sakė Drąsiaus Kedžio sesuo ir jo dukters globėja.

Sužinojusi, kad jos byla Teisėjų garbės teisme turėtų būti nagrinėjama tą dieną, kai ji pati turi daug darbo, N.Venckienė elektroniniu paštu informavo NTA, kad dalyvauti negalės.

Rugsėjo pabaigoje jai paskambino NTA darbuotoja, kuri paprašė N.Venckienės nagrinėjamų bylų grafiko. Jis buvo nusiųstas, todėl ateinantį penktadienį užuot atvertęs N.Venckienės drausmės bylą, Teisėjų garbės teismas tik paskelbs kada įvyks kitas posėdis.

N.Venckienei drausmės byla buvo iškelta rugpjūčio 2 d., išnagrinėjus vienintelio pedofilijos bylos įtariamojo Andriaus Ūso ir buvusios D.Kedžio sugyventinės Laimutės Stankūnaitės skundus.

Jų skundai buvo patenkinti iš dalies. Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nuomone, teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodeksą kalbėdama apie bylos eigą įvairioms žiniasklaidos priemonėms, taip par rašydama skundus savo brolio vardu bei už kai kurių failų įvardinimą nešvankiais žodžiais.

A.Ūsas ir L.Stankūnaitė N.Venckienę taip pat kaltino prisidėjus prie mergaitės filmavimo, patalpinant šiuos įrašus internete bei organizavus gegužės 14-osios įvykius Garliavoje, kai susirinkę žmonės neleido įvykdyti neteisėta pripažintos Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties ir skubiai grąžinti mergaitės L.Stankūnaitei.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nerado įrodymų, kad N.Venckienė būtų dalyvavusi D.Kedžiui filmuojant dukrą, o tuo labiau kursčiusi žmones rinktis Garliavoje ir blokuoti jos namus.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių