N.Venckienė vis dar yra mergaitės įstatyminė globėja

Neringa Venckienė skųs Kėdainių teismo sprendimą grąžinti mergaitę Laimutei Stankūnaitei, nes net ir po šio teismo sprendimo ji lieka jos teisėta globėja.

“Aš pats to daryti negaliu, bet ji kaip įstatyminė globėja gali ir tuo tikrai pasinaudos”, - portalui kalbėjo N.Venckienės vyras, advokatas, Aidas Venckus.

Advokato teigimu, nedelsiant turi būti įvykdyta tik teismo sprendimo dalis dėl D.Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo. Nors teismas panaikino ir N.Venckienės globą mergaitei, tačiau tai nereiškia, jog ji jau nebėra globėja. “Oficialiai ji vis dar ja yra iki visi teisminiai procesai nebus baigti”, - kalbėjo A.Venckus.

Šį teismo sprendimą dar galima apskųsti Panevėžio apygardos teismui, vėliau Apeliaciniam ir Aukščiausiajam teismams.

A.Venckui kol kas neaišku dėl apskundimo datų. “Jei byla išnagrinėta iš esmės, apskųsti nutartį galima per 30 dienų. Kol nemačiau teismo sprendimo, negaliu paaiškinti iš kur atsiranda tas terminas - 7 dienos. Gal byla iš esmės dar neišnagrinėta, gal išnagrinėta tik kažkokia jos dalis. Pamatysiu nutartį, galėsiu pasakyti kas čia yra“, - sakė A.Venckus.

Jis neatmeta galimybės, kad ir toliau atstovaus mergaitei teismuose. Sutartį su juo, kaip mergaitės atstovu gali pasirašyti N.Venckienė, kuri vis dar yra teisėta D.Kedžio dukters globėja.

Gegužės 11 d. A.Venckus buvo išprašytas iš teismo posėdžio, kur buvo nagrinėjama civilinė byla dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo.

Teismo nuomone, mirus D.Kedžiui pasibaigė A.Venckaus kaip jo advokato įgaliojimai, todėl jis negali atstovauti ir mergaitės interesams.

Pasak A.Venckaus ieškovu šioje civilinėje byloje buvo D.Kedys, jo dukra nėra proceso dalyvė. „Aš atstovavau D.Kedžio interesus, mano kaip advokato susitarimas buvo su juo, tačiau nemanau, kad jam mirus, mano įgaliojimai baigėsi“, - sakė A.Venckus.

Jo teigimu, sutartis buvo sudaryta iki teismo procesų pabaigos. „Žiūrint iš advokato pozicijų yra taip, su klientu sudaroma sutartis iki proceso pabaigos. Gynėjui sumokami pinigai, tačiau jei jo atstovaujamasis miršta, advokatas savo pareigas vis tiek turi atlikti iki galo“, - aiškino A.Venckus.

Jo teigimu, jei jau iškyla panašių problemų, teismas turėjo stabdyti bylą iki bus išaiškinti visi velionio paveldėjimo klausimai - tiek turtiniai, tiek neturtiniai ir tik tada, nustačius, kas toliau imsis atstovauti mirusiojo interesus tęsti bylos nagrinėjimą.

Išvarius A.Venckų iš salės, posėdyje dalyvavo tik L.Stankūnaitė su savo advokate Loreta Kraujutaitiene bei Vaiko teisių tarnybos iš Kauno, Kauno rajono ir Kėdainių atstovai.
Posėdis užtruko vos 15 minučių.

Vaiko teisių tarnybos atstovai taip pat gali apksųsti teismo nutartį, kuria mergaitė grąžinama L.Stankūnaitei.

A.Venckaus teigimu, jis mergaitės interesus ir toliau gins pedofilijos byloje. Atversti šią bylą Panevėžio apylinkės teismas planuoja gegužės 26 d. Įtarimai mažamečio asmens tvirkinimu šioje byloje pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių