N.Venckienė prašys sustabdyti bylą su kuo turi gyventi mergaitė

Neringa Venckienė trečiadienį vyks į Kėdainių rajono apylinkės teismą, kur turėtų įvykti parengiamasis posėdis byloje dėl Drąsiaus Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo. Ji prašys bylą sustabdyti.

Dar šeštadienį galvojusi prašyti, kad šios bylos nagrinėjimas būtų atidėtas dėl jos pačios užimtumo, pirmadienį N.Venckienė pakeitė savo planus. „13 val. turi prasidėti teismas Kėdainiuose, tuo pačiu laiku turiu skelbti nutartį vienoje byloje. Atidėti nutarties skelbimo negaliu, nes apie ją buvo informuota spaudoje, tačiau pagalvojau, kad galiu į teismą nuvykti vėliau“, - portalui 1diena.lt kalbėjo N.Venckienė.

Pirmadienį N.Venckienė paskambino į Kėdainių rajono apylinkės teismą. Ji buvo patikinta, kad bylą nagrinėjantis teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas neprieštarauja, jog bylos posėdis įvyktų vėliau nei buvo planuota.

„Prašysiu, kad šios bylos nagrinėjimas būtų sustabdytas, kol nepaaiškės kitų trijų su šia byla susijusių teismų sprendimai“, - sakė N.Venckienė.

Anot jos, byla dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo turėtų būti nagrinėjama pati paskutinė, paaiškėjus, kokia bus pedofilijos bylos ateitis, taip pat priėmus sprendimus bylose dėl Laimutės Stankūnaitės galimai daryto poveikio dukrai bei byoje, kurioje prašoma apriboti jai teises į dukrą.

„Pedofilijos byla dar neišnagrinėta, byla dėl L.Stankūnatės motinystės teisių apribojimo sustabdyta iki nebus priimtas sprendimas Andriaus Ūso byloje, taip pat esame apskundę prokurorų nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą L.Stankūnaitei dėl poveikio dukrai darymo. Kaip galima spręsti su kuo turi gyventi mergaitė, jei dar neaiškūs sprendimai net trijose bylose“, - klausia N.Venckienė.

Mergaitės globėja taip pat teigia, kad teismas turėtų atsižvelgti ir į šešiametės pageidavimus. Net du kartus apklausiama dalyvaujant tik psichologams ir vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams, į klausimą su kuo ji pati norėtų gyventi, mergaitė aiškiai atsakė, kad su savo teta Neringa. „Aš tuo metu prie jos nestovėjau ir jai jokios įtakos daryti negalėjau. Taip, kad gali niekas nekaltinti, kad mergaitė yra įtakojama“, - teigia jos globėja.

N.Venckienė sako nesuprantanti iš kur pas L.Stankūnaitę atsiradęs toks kategoriškumas, kad jau trečiadienį teismas priims jai palankų sprendimą ir mergaitė skubiai jai bus grąžinta. „Ji arba jau žino teismo sprendimą, arba per daug įsijautė į savo vaidmenį, kai sužinojo,kad įtarimai jai nebus pareikšti“, - kalbėjo N.Venckienė.

D.Kedžio dukrelės globėja sako įsitikinusi, kad teismas dar kartą nekartos tos pačios klaidos ir mergaitės gyvenamoji vieta nebus nustatyta po vieno vienintelio parengiamiojo teismo posėdžio. „Po parengiamojo teismo posėdžio turi būti pradėtas bylos nagrinėjimas ir tik išsiaiškinus visas aplinkybes, gali būti paskelbta teismo nutartis, kurią taip pat galima apksųsti“, - aiškino mergaitės globėja.

„Jei jai nepareikšti įtarimai, dar nereiškia, kad L.Stankūnaitė tinkamai atliko savo kaip motinos pareigas. Gal man kas nors atsakys, kaip pas pavyzdinga motiną atsidūr4 A.Ūsas ir kodėl mergaitė aiškina, kad ji buvo tvirkinama jos namuose. Tai teigiama ir kaltinamojoje išvadoje“, - klausia N.Venckienė.                      


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių