N.Venckienė prašo atidėti Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdį

„Aš neatsisakau liudyti komisijai, tačiau kaip galiu gintis, jei iki šiol net nesu gavusi visos medžiagos kuo esu kaltinama“, - portalui 1diena.lt sakė Neringa Venckienė.

Trūksta medžiagos ir laiko

Teisėjų etikos ir drausmės komisijai N.Venckienė išsiuntė prašymą, kuriame teigia, kad tik liepos 20 d. jai Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sekretorė Toma Valytė atsiuntė pranešimą apie rugpjūčio 2 d. Nacionalinėje teismų administracijoje vyksiančio Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdį.

Kartu su šiuo pranešimu atsiųsta ir 115 lapų, kuriuose surašyti Andriaus Ūso, Laimutės ir Janinos  Gudaitienės skundai bei prašymai iškelti jai drausmės bylą bei Lietuvos apeliacinio teismo išvados dėl L.Stankūnaitės ir A.Ūso skundų.

„Pranešu, kad su tokia apimtimi skundų ir kitos medžiagos per keletą dieną aš neturiu jokių galimybių susipažinti ir pasiruošti nagrinėjimui. Tarp man pateiktos medžiagos nėra Generalinės prokuratūros teikimo, kurį T.Valytė žadėjo atsiųsti. Be to, kai kurie L.Stankūnaitės skundai susiję su laikotarpiu, kai aš buvau gydoma, taigi aš turiu susirinkti pažymas iš gydymo įstaigų dėl mano ligos“, Teisėjų etikos ir drausmės komisijai adresuotame rašte rašo N.Venckienė.

Drąsiaus Kedžio dukters globėjos teigimu, ji 2010 m. balandžio 21 d. iki liepos 16 d. nebuvo darbe, atostogavo ir sirgo, todėl po tokio ilgo laikotarpio grįžus į darbą, vos per kelias dienas ji fiziškai nėra pajėgi susipažinti su visa 115 lapuose pateikta medžiaga, pateikti paaiškinimus dėl visų pateiktų skundų, taip pat reikšmingas aplinkybes patvirtinančius įrodymus.

Į posėdį atvyks

„Pranešu, kad tam tikra dalis skundų susiję su mano pasisakymais žiniasklaidoje. Manau, kad yra būtina ir tikslinga iš žiniasklaidos priemonių išreikalauti įrašus su mano pasisakymais, kad nebūtų jokių nereikalingų interpretacijų“, - rašo ji.

Remiantis šiais argumentais N.Venckienė prašo Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdį atidėti, pateikti jai visą Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje turimą medžiagą ir iš žiniasklaidos priemonių išreikalauti įrašus su mano pasisakymais.

„Jei atsakymo iš komisijos nuesulauksiu, suprantama vyksiu rugpjūčio 2-ąją į komisijos posėdį, nes aš taip pat turiu jiems daug ką pasakyti“, - portalui 1diena.lt kalbėjo N.Venckienė.

Padėjo ir V.Naruševičienei

Kai kurie A.Ūso ir L.Stankūnaitės skundai jai atrodo net juokingi. „Štai A.Ūsas mane kaltina, kad aš jį vadinau pedofilu, niekur ir niekada aš to nesakiau. Ir kalbėjau, ir rašiau, kad jis yra įtariamas pedofilas, tokia tuo metu jo procesinė padėtis buvo baudžiamojoje byloje“, - aiškino D.Kedžio dukters globėja.

Taip pat ji sako neatsistebianti dėl jai metamų kaltinimų, kad ji savo brolio vardu rašė skundus ir pareiškimus. Anot jos, jokiame įstatyme neparašyta, kad jai tai draudžiama daryti. „Kodėl brolis turėjo samdytis advokatus, kai šeimoje yra ne vienas teisininkas. Beje, aš ne tik broliui skundus rašiau, rašiau ir Violetai Naruševičienei, kai ši skyrėsi su vyru. Šie skundai taip pat buvo rasti mano kompiuteryje, kurį aš laisva valia atidaviau patikrinti. Tačiau, kodėl niekas apie tai nekalba? Gal jiems neparanku?“, - atsakymų neatranda N.Venckienė.

Nesutinka ji ir su L.Stankūnaitės jai metamais kaltinimais. „Juokas ima, atveždavau aš mergaitę į susiyikimą, ji rašydavo skundą, kodėl aš tai darau darbo valandomis, atveždavo mano tėvai, vėl skųsdavo, kodėl aš nevykdau teismo nutarties“, - sakė Kauno apygardos teismo teisėja.

Kieno nusižengimas sunkesnis?

Anot N.Venckienės nemaža dalis šių skundų yra paneigta kitų asmenų. Kad ir ją kaltinančios J.Gudaitienės skundas. Šios moters bylą ji nagrinėjo dar 2006 m. ir priėmė jai nepalankų sprendimą. N.Venckienės nutarties nepakeitė ir aukštesni teismai, kad teisėja nepadarė jokio nusižengimo šių metų gegužę Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkui atsiųstame rašte teigia ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Vytas Milius.    

„Kad man skirs kokią nuobaudą, tikiu, bet, kad gali išmesti iš darbo, nemanau. Ne tokie jau sunkūs mano nusikaltimai. Galų gale, kas labiau pažemino teisėjo vardą, aš padėdama broliui ir jo vardu rašydama skundus, ar Jonas Furmanavičius pagautas neblaivus už vairo, nors jam Teisėjų garbės teismas skyrė tik griežtą papeikimą?“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.

Portalas turi visą Teisėjų etikos ir drausmės komisijos medžiagą, todėl plačiau dėl ko yra įsižeidę A.Ūsas, L.Stankūnaitė ir J.Gudaitienė skaitykite vėliau. 


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių