N.Venckienė: daroma viskas, kad mergaitė iš manęs būtų atimta

Drąsiaus Kedžio dukters globėja Neringa Venckienė teigia, jog mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė su savo advokate imasi pačių drastiškiausių priemonių, kad tik vaikas iš jos būtų paimtas.

Pirmadienį ji iš Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos gavo raštą, jog dėl mūsų portale patalpinto garso įrašo, kuriame mergaitė gydytojai pasakoja, jog mama jai liepė apsimesti sergančia, kreiptąsi į Žurnalistų etikos inspektorių. Esą šis įrašas pažeidžia vaiko teises ir daro neigiamą poveikį.

„O kaip aš kitaip galiu apsiginti ir įrodyti, kas čia vyksta. Kaip jie greitai viską pastebi ir rašo skundus. O kur buvo anksčiau, kai vaikas buvo prievartaujamas? Pusantrų metų vyko tyrimas ir niekas nieko nedarė“, - piktinasi N.Venckienė.

Pasak jos, L.Stankūnaitės skundai plaukia į visas įmanomas institucijas. „Daroma viskas, kad tik atimtų iš manęs mergaitės globą, visaip bando įrodyti, jog aš netinkamai prižiūriu vaiką“, - kalbėjo D.Kedžio dukters globėja.

N.Venckienės teigimu, mergaitės pokalbis su gydytoja buvo įrašomas vien tam, kad apsiginti nuo nuolatinio puolimo. Dėl tos pačios priežasties ji vasario 15 d. paėmė pažymą, jog mergaitė sveika.

Pas medikus D.Kedžio dukra buvo nuvežta ir šeštadienį. „Atsakymas toks pats, mergaitė visiškai sveika. Dabar, matyt, prieš kiekvieną susitikimą su L.Stankūnaite vešiu mergaitę pas gydytojus, kad ji neturėtų prie ko prisikabinti“, - portalui teigė N.Venckienė.

Beje, pirmadieninis mergaitės ir motinos susitikimas taip pat neapsėjo be incidentų.

Pasimatymus prižiūrinčiai Kauno miesto vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, užkliuvo, jog N.Venckienė mergaitę apvilko kailinukais. „Čia ne tie, kur brolis jai nupirko, kiti, lengvučiai, o ji manęs klausia, ar vaikas ne per šiltai aprengtas. Kokia čia šiluma, suaugę dar su kailiniais vaikšto“, - pasakojo moteris.

Pirmadienį N.Venckienė gavo pranešimą iš Jonavos apylinkės teismo. Posėdis dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo šiame teisme vyks kovo 8-ąją 14 valandą. Jis bus uždaras.

„Manau, kad L.Stankūnaitė su savo advokate vėl prašys nušalinti visą teismą, nes, bet kokiu atveju, sprendimas būtų skundžiamas Kauno apygardos teismui, o jame dirbu aš“, - kalbėjo N.Venckienė.

Beje, šeštadienį mergaitės globėja sulaukė dar vienos staigmenos - rašto iš Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos. Jame teigiama, kad jos, kaip įstatyminės globėjos L.Stankūnaitė, jos advokatė Loreta Kraujutaitienė bei mergaitės tvirkinimu įtariamas Andrius Ūsas prašo kreiptis į LNK laidą "Abipus sienos", jog šie daugiau neberodytų vaizdų, kuriuose užfiksuota D.Kedžio dukra.

Anksčiau panašaus reikalavimo N.Venckienė buvo sulaukusi iš Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės. "Paskambino man pirmą kartą per visą laiką ir pasakė, kad kreipčiausi į laidos "Akistata" kūrėjus. Dabar jau rašo dėl kitos laidos. Gal aš turiu ir L.Stankūnaitei uždrausti filmuotis", - kalbėjo moteris.  


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių