Nutrauktas tyrimas dėl konservatorių būstinėje esą rastų „blakių“

Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) būstinės patalpose esą rastos pasiklausymo įrangos, trečiadienį patvirtino prokuratūros atstovė.

''Rugpjūčio 17 dieną Vilniaus apygardos prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, kadangi nepadaryta veika, turinti nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 295 straipsnyje, požymių", - BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiojo specialistė Rita Stundienė.

Baudžiamojo kodekso 295 straipsnis numato, kad tas, kas neteisėtai įrengė ar panaudojo specialią techniką žmogui sekti, informacijai apie valstybės, savivaldybės instituciją, įstaigą ar jų tarnautoją, politinę partiją, visuomeninę organizaciją ar jų narį, kitą juridinį ar fizinį asmenį rinkti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pasak R.Stundienės, prokuroro nutarimą įstatymų nustatyta tvarka galima apskųsti aukštesniajam prokurorui.

TS-LKD vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna BNS sakė, kad prokurorų sprendimas greičiausiai nebus skundžiamas.

„Šiuo metu, manau, kad neskųsim“, - teigė R.Alekna.

Anot jo, po prokuroro teiginių, kad duomenų, jog vykdyta nusikalstama, nerasta, „peršasi mintis, kad galbūt buvo vykdoma kažkokia kitokia veikla“.

„Kas galėtų paneigti, vargu, ar viską galime žinoti“, - kalbėjo partijos sekretorius.

Tyrimą nutraukęs prokuroras pabrėžė, kad buvo atlikti visi įmanomi procesiniai veiksmai, apklausti liudytojai, atlikta įvykio vietos apžiūra, išanalizuota ikiteisminio tyrimo metu gauta informacija ir priimtas toks nutarimas.

Ši tyrimas buvo pradėtas birželio 22 dieną gavus R.Aleknos pranešimą.

TS-LKD išplatintame pranešime skelbė, kad rastos dvi „blakės“. Tuomet teigta, kad specialioji pasiklausymo įranga rasta birželio 12 dieną kompiuterio „pelėje“ bei būstinės vidaus kiemelyje augančiame medyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arnas

Arnas portretas
Seimo rinkimuose savo balsus atiduokime už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatus.

Copy

Copy portretas
Eilinis konservatorių cirkas. Ką jau ką o intrigas puikiai moka regzti.

chacha

chacha portretas
prokurorai cia isdave tik tai, kad blake "irengta teisetai, t.y. soec. tarbybu" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių