Nuteisti dalį lizingo bendrovei priklausančių lėšų pasisavinę vadovai

Už didelės vertės lizingo bendrovės turto pasisavinimą Panevėžyje nuteisti du automobilių prekybos bendrovės vadovai - T.T. skirta trejų metų šešių mėnesių, Š.M. - trejų metų laisvės atėmimo bausmės.

Panevėžio apylinkės teismas pirmadienį priėmęs sprendimą byloje nuteistiesiems taip pat skyrė baudas: T.T. - 6500 litų, Š.M. - 7150 litų, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė kaltinamiesiems siūlė skirti po ketverius metus laisvės atėmimo ir po 13 tūkst. litų baudas.

Nuteisti Panevėžio miesto Ateities gatvėje registruotos vienos automobilių prekyba besiverčiančios bendrovės direktorius Š.M. ir komercijos direktorius T.T., apgaulingai tvarkydami buhalterinę apskaitą ir suklastodami dokumentus, už parduotus tariamai savus automobilius apgaule įgijo lizingo bendrovei priklausančius 415 tūkst. 820 litų.

Šie du panevėžiečiai, prieš ketverius metus įsteigę automobilių prekybos įmonę, naudotus automobilius pirkdavo Vokietijoje ir parduodavo Lietuvoje. Lėšų automobiliams pirkti gaudavo iš lizingo bendrovės, nes neturėjo pakankamai savų pinigų. Tačiau paaiškėjo, kad ne visi gauti pinigai už parduotus automobilius buvo pervesti lizingo bendrovėms - dalis pajamų pasisavinta.

Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: automobilių turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTIOCAS

VYTIOCAS portretas
uklastodami dokumentus, už parduotus tariamai savus automobilius apgaule įgijo lizingo bendrovei priklausančius 415 tūkst. 820 litų.Na bauda juokinga,13 tūkstančių.Tai kur tas konfiskavimas turto ar nors baudos dydis turi atitikti padarytos žalos dydį.Taip,kad su teisėjais viskas aišku.Neseniai už 100 gramų heroino ir dar truputi kitokių kvaišalų narkodileriui atseikėjo 11 metų,o jo padielnikui tik 1 metus.Už puse kilogramo herojino kitas teisėjas paleidžia išteisina ir paleidžia iš teismo salės,atseit saviems reikalams.Užtai TEISĖJAI IR GYVENA NEPAGAL PAJAMAS STATYTUOSE DVARUOSE,NES LIETUVOS ISTATYMAI JŲ NELIEČIA,KONSTITUCIJA TAIPOGI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių