Nustatyti sostinės viešbutyje druskininkietę apiplėšę vyrai

Sostinės pareigūnai išaiškino pernai gruodį viename Vilniaus viešbutyje įvykdyto apiplėšimo dalyvius.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai (surašyti kaltinamąjį aktą ir atiduoti teisminiam nagrinėjimui) bylą, kurioje pareikšti įtarimai šešiems asmenims dėl ginkluoto plėšimo, sukčiavimo, neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo ir disponavimo psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimo.

Visi šie nusikaltimai buvo sujungti į vieną ikiteisminį tyrimą, prasidėjusį Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams išaiškinus ginkluotą plėšimą, kurio metu iš Druskininkų miesto gyventojos buvo pagrobta turto už 27 tūkst. litų.

Pareigūnai nustatė, kad 2009 m. gruodžio 9-osios naktį, ankščiau jau buvę teisti vilniečiai E. B. (gim. 1971 m.) ir A. K. (gim. 1976 m.) įsibrovė į Vilniuje, Kęstučio g. esantį viešbutį „Mūsų tvirtovė“, pagrasino ten buvusiai moteriai ginklu, ją surišo ir pagrobė grynuosius pinigus ir įvairius daiktus.

Po šio nusikaltimo vienas iš įtariamųjų išvyko į Vokietiją, tačiau buvo sulaikytas ir pagal teismo išduotą Europos arešto orderį grąžintas į Lietuvą. Vėliau sulaikytas ir kitas įtariamasis.


Iki sulaikymo, jis spėjo padaryti dar ir sukčiavimą – iš anksto susitaręs su ankščiau ne kartą teistais E. B. (gim. 1967) ir R. G. (gim.1977 m.) suplanavo ir padarė kelių eismo įvykį, o už sugadintas transporto priemones ketino gauti draudimines išmokas.

Tyrimo metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad vienas iš įtariamųjų gydėsi pagal metadono programą. Jam pačiam būnant užsienyje, jo motina E .B. (gimusi 1943 m.) imdavo šią psichotropinę medžiagą iš VšĮ „Karoliniškių poliklinikos“ Psichikos sveikatos centro ir neteisėtai platindavo.

Pareigūnai pilietei E. B. pareiškė įtarimus dėl neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo. Jos namuose rasta ir paimta apie 1000 ml psichotropinės medžiagos – metadono, o pas sūnų rasta ir paimta memamfetamino.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai pareiškė įtarimus Karoliniškių poliklinikos gydytojai N.M. (gim. 1941 m.) dėl teisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimo, kai dėl to tos medžiagos tapo nelegalios apyvartos dalyku.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų; už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimą nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Už teisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimą numatomas atėmimas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dviejų metų; už sukčiavimą numatomi viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.


Šiame straipsnyje: plėšikaiapiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių