Nusižengę vairuotojai nepraranda vilties atsipirkti kyšiais

Nors šalies policijos komisariatai kasdien praneša apie vairuotojus, kurie bandė kelių policijos pareigūnus papirkti pinigais, tačiau būna sulaikyti, prasižengę lietuvaičiai vis dar bando savo sėkmę, tikėdamiesi išsisukti, siūlo pareigūnams kyšius.

Šeštadienį, Policijos departamento duomenimis, buvo sulaikyti trys vairuotojai, kurie už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, pareigūnams siūlė nuo 50 litų iki 150 eurų ir taip tikėjosi likti nenubausti.

Pirmasis incidentas užfiksuotas 15.25 val. Zarasų rajone, Didžiadvario kaime. Čia neblaivus prie vairo sulaikytas 38 metų S.J., Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Kelių policijos poskyrio vyresniajam patruliui siūlė 150 eurų kyšį.

Pareigūnas pinigais nesusigundė. Dabar S.J. turės atsakyti ne tik dėl to, kad prie vairo sėdo girtas (2,12 promilės alkoholio), bet ir už bandymą papirkti savo pareigas vykdžiusį policininką.

150 litų kyšiu nesusigundė ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro magistralinių kelių priežiūros būrio vyresnysis patrulis.

Jis neblaivų 23 metų T.Š. sulaikė 14.40 val. Kelmės rajone, Aukštuolių kaime. Nors vairuotojas į alkoholio tikrintuvą pripūtė palyginus su ankstesniu vairuotoju, nedaug - tik 0,54 promiles, ir jam reikės atsakyti pagal įstatymus.

17.30 val. Klaipėdoje, Perkėlos gatvėje policijos pareigūnų sulaikytas 48 metų R.P. vairavo blaivus, tačiau pareigūnams bandė įsiūlyti kyšį dėl kito KET pažeidimo - jo vairuojamo automobilio techninė apžiūra jau yra pasibaigusi.

Šį savo nusižengimą klaipėdietis įvertino 50 litų. Pareigūnų jis nesudomino.


Šiame straipsnyje: vairuotojaikyšiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių