Nuosprendis pravirkdė nužudyto studento motiną

Laisvės alėjoje studentą nužudęs Kęstutis Viršutis kalės 10, o jo bendrininkas Ovidijus Vedegys - šešerius metus. Šis nuosprendis pravirkdė aukos motiną.

Nužudyto Lino Puodžiulaičio motinos nenuramino ir jai priteista neturtinės žalos kompensacija - 100 tūkst. litų.

„Sūnų nudūrė ir tiek tegavo“, - ašarų nesutramdė penktadienį iš Kauno apygardos teismo salės išėjusi moteris.

Bylos duomenimis, praėjusių metų vasarį Laisvės alėjoje O.Vedegys be jokios rimtos priežasties sudavė kartu su L.Puodžiulaičiu ėjusiam Vaidui D. ir nusivijo jį link Soboro. Tuo metu prie L.Puodžiulaičio likęs K.Viršutis vaikinui sudavė keturis smūgius peiliu į rankas, juosmenį ir krūtinę. Vėliau leisgyvę auką abu užpuolikai daužė rankomis, spardė, paėmė piniginę, kurioje buvo 480 litų.

Nužudymo metu K.Viršutis vis dar buvo nepilnametis, todėl prokurorai jam prašė skiri maksimalią galimą bausmę - 10 metų laisvės atėmimo. Teismas šį prašymą patenkino, tačiau skyrė ženkliai mažesnę bausmę O.Vedegiui. Prašyta jam skirti 16 metų nelaisvės už šį nusikaltimą ir pridėti vienus metus už ankstesnį atidėtą nuosprendį. O.Vedegys peiliu švaistėsi kai jam buvo 16 metų. Anąkart auka išgyveno.

Tačiau prokuroro prašymo teismas nepatenkino, nes visi įrodymai rodo, kad O.Vedegys peiliu nesinaudojo. Jaunuoliui paskirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė. Abu nuteistieji už grotų jau praleido metus.

Nuteistieji nuo vaikystės pasižymėjo chuliganišku elgesiu, neatmetama, kad nužudymo naktį jie buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

Aukos motina neatmeta galimybės apskųsti nuosprendį ir prašyti O.Vedegiui skirti griežtesnę bausmės, tačiau prieš tai moteris ketina pasitarti su advokatu.

Iš Raseinių rajono kilęs L.Puodžiulaitis buvo Kauno technologijos universiteto pirmakursis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių