Nuomininkas išsinešė ir savininko medalius

Būsto nuomininkai šeimininkams gali atnešti ne tik pelno, bet ir rimtų nuostolių. Kaunietis teigia patyręs per 23 tūkst. nuostolių dėl pavogtų daiktų ir nesumokėtų mokesčių.

Į Kauno Žaliakalnio policijos komisariatą kreipęsis gyventojas skundėsi nukentėjęs nuo įžūlaus nuomininko. Būstą išnuomojusio kauniečio teigimu, jam patikėtame bute apsistojęs trisdešimtmetis ne tik nesumokėjo sutartyje numatyto nuomos mokesčio, bet ir paliko didžiulių skolų už komunalinius patarnavimus. Negana to, iš buto dingo įvairių vertingų daiktų.

Nukentėjusysis suskaičiavo iš viso patyręs beveik 24 tūkst. litų nuotolių. Anot jo, vien nuomininko įsiskolinimai už komunalinius mokesčius siekia 7,3 tūkst. litų. Įtariama, kad iš buto jis išsinešė ir įvairių indų, spalvoto vaizdo televizorių bei apie 80 vertingų apdovanojimų už sporto pasiekimus. Pastarieji priklausė būsto šeimininkės dukrai.
Incidentą tiriantys pareigūnai neslepia kol kas turintys atsakyti į gausybę klausimų. Vertingo turto pasigesta dar prieš kelis mėnesius, o dabar išnuomotame būste gyvena kitas nuomininkas. Galiausiai neaiškus ir konkretus nukentėjusysis, nes buto šeimininkė išvykusi dirbti į užsienį, o prižiūrėti išnuomotą būstą ji įgaliojo pensinio amžiaus kaunietį.

Dėl vagystės Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai nelinkę suteikti vilčių anksčiau laiko, nes įtariamo asmens pėdsakai per kelis mėnesius jau spėjo atšalti. Be to, įtarimų kelia ir pati nusikaltimo fabula. Kiek neįtikimai atrodo tai, kad nuomininkas beveik visus metus nuo pernai rugpjūčio nemokėjo beveik nė lito už nuomą ir kitas būtinas išlaidas.

Teisininkai įspėja, kad tokiais atvejais būsto nuomos sutartyse, be aptartos mokesčių mokėjimo tvarkos, tiesiog neišvengiamai turi būti užfiksuota ir paties būsto bei jame esančių daiktų būklė, kokybė. Priešingu atveju žalą patyręs nuomotojas gali skaudžiai nusivilti, mat jis neturi neginčytinų įrodymų, kad kažkas buvo pavogta ar sugadinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių