Nuo policininku apsimetusio vilniečio nukentėjo 19 žmonių

Ankščiau dešimt kartų už vagystes, plėšimus ir sukčiavimus teistas vilnietis A.K. įtariamas per penkias dienas padaręs 16 nusikaltimų. Nuo užpuoliko nukentėjo 19 žmonių.

29-erių vyras apsimetė policininku, mojuodamas iš močiutės pavogtu neįgaliojo pažymėjimu ir rinko pinigus už tariamus vilniečių pažeidimus Sereikiškių parke.

Nusikaltimai įvykdyti šių metų gegužės 30-birželio 3 dienomis.

Tai nustatė jo baudžiamąją bylą ištyrę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai. Baigtą ikiteisminį tyrimą jie perdavė Vilniaus apylinkės prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti ir atiduoti teisminiam nagrinėjimui.

Pareigūnai nustatė, kad gegužę, A.K., nutaręs daryti nusikaltimus, pagrobė savo močiutės neįgaliojo pažymėjimą.

Pasak policijos pranešimo, Sereikiškių parko prieigose įtariamasis prieidavo prie jaunuolių, prisistatydavo policijos pareigūnu, paskubomis rodydavo močiutės neįgaliojo pažymėjimą ir apsimesdavo, kad kalba per radijo ryšio stotelę. Iš tikrųjų jis rankose laikydavo prietaisą cukraus kiekiui kraujuje matuoti.

Panaudodamas psichinę prievartą, vyras neteisėtai vertė sumokėti įvairias pinigų sumas už tariamus administracinius teisės pažeidimus. A.K. taip pat grobdavo ir mobiliuosius telefonus.

Vieno iš nusikaltimų metu pagrasinęs šaunamuoju ginklu, jis pagrobė grupės studentų įvairius daiktus.

A.K. pateikti įtariami dėl valstybės tarnautojo - policijos pareigūno - vardo pasisavinimo ir pagrobto fizinio asmens dokumento panaudojimo. Šioje byloje nukentėjusiais pripažinti 19 asmenų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai tyrimo metu surado dalį nusikaltimų metu pagrobto turto, kurį įtariamasis jau buvo spėjęs realizuoti.

A.K. įtarimai pateikti ir dėl ginkluoto plėšimo, vagysčių, turto prievartavimo.


Šiame straipsnyje: sukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių