Nuo pasieniečių sprukusi studentė prarado vairuotojo pažymėjimą

Mykolo Romerio universiteto studentei, kuri Vilniaus rajone automobiliu bandė pasprukti nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų, teismas skyrė baudą ir atėmę teisę vairuoti.

Pasak Vilniaus rajono apylinkės teismo pranešimo, už nepaklusimą uniformuoto pareigūno reikalavimui sustoti ir chuliganišką vairavimą, merginai skirta 4 tūkst. litų bauda ir ketveriems metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Vilniaus rajone kontrabandinių cigarečių krovinį aptikę pasieniečiai persekiojo bei šūviais stabdė nuo jų sprukusį automobilį. Po gaudynių sulaikius mašiną paaiškėjo, kad prie mašinos vairo sėdėjo teisę ir muitinės veiklą studijuojanti 20-metė studentė.

Lapkričio 16 dieną Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir jiems talkinę Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Vilniaus rajono Kalviškių kaime sulaikė automobilį „Opel Vectra“ ir du jame sėdėjusius vyrus - 34 ir 52 metų Vilniaus miesto bei rajono gyventojus.

Mašinos salone pasieniečiai aptiko 6 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest“, „Premier“ ir „Minsk“. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Šio sulaikymo metu prie „Opel Vectra“ stovėjęs automobilis „Volkswagen Golf“ staigiai pajudėjo iš vietos ir, didindamas greitį, vos nepartrenkė jį stabdžiusio pareigūno.

Stabdydamas tolstančią mašiną sulaikymo operacijoje dalyvavęs pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į viršų. Pasieniečiai nusivijo bėglį.

Pasieniečių persekiojamas „Volkswagen Golf“ išvažiavo į kelią Vilnius-Lyda ir nurūko Šalčininkų link. Per gaudynes VSAT pareigūnai darsyk panaudojo tarnybinį ginklą - iššauti įspėjamieji šūviai į orą bei į pavojingai manevruojančios ir dideliu greičiu lekiančios mašinos ratus.

Apie „Volkswagen Golf“  pasieniečiai pranešė policijos pareigūnams, kurių ekipažas šią mašiną stabdė ties Vilniaus rajono Marijampolio kaimu. Tačiau automobilis nestojo ir policininkams. Persekiojimo metu pareigūnams teko vėl panaudoti ginklą - šauta į transporto priemonės ratus. Pagaliau pasieniečiams mašiną peršautomis padangomis pavyko užblokuoti kelio Vilnius-Lyda 19-ajame kilometre. Iš viso gaudynės tęsėsi apie 10 kilometrų.

Paaiškėjo, kad mašiną vairavo mergina. Ją pasieniečiai sulaikė iš karto, o šalia sėdėjęs keleivis iššoko iš automobilio ir mėgino sprukti. Bėglį pasieniečiai sulaikė panaudoję fizinę jėgą bei surakinę jį antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji - 20-metė ir 45 metų vyras - Vilniaus gyventojai.

Išsiaiškinta, kad mašiną vairavusi ir nuo pasieniečių įnirtingai bandžiusi pasprukti sostinės gyventoja studijuoja Mykolo Romerio universitete. Ji čia mokosi pagal teisės bei muitinės veiklos programą.

Tęsdami tyrimą tą pačią dieną VSAT operatyvininkai atliko kratas Vilniuje ir rado dar 7 tūkst. 218 pakelių cigarečių „Fest“, „Premier“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis, taip pat pinigų įvairia valiuta: litais, JAV doleriais, Baltarusijos rubliais. Manoma, kad šie pinigai ar jų dalis yra gauti iš nusikalstamos veiklos.

Rūkalai ir abu automobiliai saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Visus keturis sulaikytuosius pasieniečiai buvo uždarę į areštinę.

Lapkričio 18 dieną kartu su studente vykusiam keleiviui Vilniaus rajono apylinkės teismasaskyrė kardomąjį suėmimą 14-kai dienų.

Jam pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei grasinimu nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą.

Pareigūnai užfiksavo, kad iš persekiojamo automobilio buvo mėtomi kažkokie daiktai, o bėglius pagaliau sustabdžius, įtariamasis sulaikomas priešinosi pasieniečiams.

Teisme studentė neprisipažino padariusi pažeidimus, teigė mačiusi, kaip ją stabdė VSAT pareigūnai, bet nesustojo, nes nebuvo pagrindo ją stabdyti.

Esą pareigūnų automobilis buvo be ženklų, pareigūnai be uniformų ir stabdė mojuodami ginklu, todėl ji išsigando. Teigė važiavusi nepavojingu 60-70 kilometrų per valandą greičiu.

Tuo metu pareigūnų, tikrinusių informaciją dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, teigimu, pažeidėją stabdė uniformuotas pareigūnas mojuodamas stabdymo skrituliu, bet automobilis nesustojo, o padidino greitį ir dviejų tarnybinių automobilių buvo persekiojamas daugiau nei 10 kilometrų.

VSAT teigė, kad pažeidėja važiavo 130-140 kilometrų per valandą greičiu, pavojingai manevravo, išvažiuodama į priešpriešinę eismo juostą ir didindama greitį neleido aplenkti, bandė nustumti pareigūnų automobilį nuo kelio. Tik peršovus padangas automobilis buvo sustabdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Teisingai.Įgytas žinias reik patikrinti praktikoj.Aišku tobulintis universitete jinai galės toliau.Tik kas mums paprastiems iš tokių.....?

Jv

Jv portretas
Tokiai "studentei" bausme per svelni.

Čiubaka

Čiubaka portretas
iš univero neišmes jos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių