Nuo pasieniečių sprukusi mašina maskavosi dūmais

Pažeidėjų išmonė - beribė. Tuo darsyk įsitikino sieną su Rusiją saugantys Pagėgių rinktinės pareigūnai. Nuo jų sprukusio mikroautobuso vairuotojas mėgino maskuotis tirštų dūmų uždangomis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos patruliai patikrino vietovę ties Šakių rajono Sudargo mišku.

Čia pastebėtas į Lietuvos teritorijos gilumą dideliu greičiu važiuojantis įtartinas mikroautobusas „Volkswagen Transporter“.

Jo vairuotojas, kaip dažnai nutinka prie sienos su Rusija, ignoravo pasieniečių reikalavimą sustoti ir nurūko Margiškių kaimo link. Bėglį VSAT pareigūnai ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu. Pavojingai manevruojantis mikroautobusas milžinišku greičiu lėkė miško keliu, o jo vairuotojas ir toliau nepaisė reikalavimų sustoti.

Pasieniečiams pavyko porą sykių priartėti prie bėglio, tačiau tuo pat metu iš po mikroautobuso imdavo veržtis didžiuliai tiršti baltų dūmų debesys. VSAT pareigūnams tekdavo mažinti savo automobilio greitį, kad būtų išvengta netikėto susidūrimo- pro tokias dvokiančių dūmų užtvaras nesimatė nei kelio, nei priekyje važiuojančio automobilio.

Penkis kilometrus sprukusį bėglį pasieniečiams pavyko sustabdyti tik po to, kai buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Šakių rajono Margiškių kaimo prieigose Rociškių užkardos sargybų būrio pasienietis iš pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų. Po jų mikroautobuso vairuotojas galiausiai sustabdė transporto priemonę ir pasidavė.

Nustatyta, kad „folksvageną“ vairavo 21 metų Tauragės gyventojas. Paaiškėjo, kad vyras neturi automobilio techninės apžiūros talono bei privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo poliso, be to, sienos apsaugos zonoje jis buvo be pasieniečių leidimo..

Mikroautobusas buvo pritaikytas gabenti kontrabandai - iš jo salono buvo išimtos keleivių sėdynė.

Apžiūros metu po variklio gaubtu aptiktas savadarbis įtaisas, skirtas dūmų uždangoms skleisti. Paaiškėjo, kad mašinoje yra sumontuotas papildomas plastmasinis bakelis, į kurį buvo pripilta dyzelino. Pasinaudojus purškimo mechanizmu, skirtu langų plovimo skysčiui, degalai iš plastmasinės talpos per nuvestą žarnelę būdavo užpurškiami ant įkaitusio išmetamųjų dujų vamzdžio. Garuojantys degalai ir paskleisdavo tirštus baltus dūmus, kuriais mėgino maskuotis pažeidėjas.

Pasieniečiai sulaikytam tauragiškiui pradėjo administracines teisenas dėl nepaklusimo sustabdyti transporto priemonę bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Mikroautobusas laikinai saugomas Rociškių užkardoje. Tauragiškis perduotas Šakių rajono policininkams, kurie priims sprendimą, kaip bausti vyrą už tai, kad šis vairavo techniškai netvarkingą automobilį.


Šiame straipsnyje: pasieniskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Išradėjai Lietuvoje dar neišnyko, tik gaila, kad išradimas naudojamas tokiems tikslams. Įdomu ir tai, kad bėgimas nuo pareigūnų bei išradimas aprašomi smulkiai, o apie kontrabandą vos keli žodžiai. Lyg tai būtų neesminis dalykas. Mikroautobusas buvo pritaikytas gabenti kontrabandai - iš jo salono buvo išimtos keleivių sėdynė. KLAIDA SAKINYJE.

KAUNIETIS2

KAUNIETIS2 portretas
kiekvienas dirba savo darba toki koki turi nes pasirinkimo dabar nera...

Domantui

Domantui portretas
Kokie čia išradėjai? Jau Antro Pasaulinio metu tokiu budu tankai kurdavo dumu uždangas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių